24.1 C
Sibiu
sâmbătă, iulie 2, 2022

Peste 2.600 de sesizări procesate de Primăria Sibiu pe Sibiu City App

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Modulul destinat raportării incidentelor din oraș a fost lansat la începutul lui ianuarie 2018. Până la jumătatea lunii iunie sibienii au formulat și transmis Primăriei Sibiu un număr de 2.649 de sesizări. Cele mai multe au făcut referire la probleme legate de străzi, iluminat stradal, mașini parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public, probleme legate de ordinea și liniștea publică și de salubrizare.
Din totalul sesizărilor, 97% au primit răspuns până la data realizării statisticii:
* 44% au fost rezolvate prin intervenție imediată. Acest stadiu al solicitării înseamnă că sesizarea a semnalat o problemă care a putut fi rezolvată cu o acțiune simplă, cum ar fi: schimbarea unui bec, salubrizarea unei platforme de colectare a deșeurilor, ridicarea unei mașini parcate neregulamentar, etc.
* 53% au fost marcate “se va soluționa în viitor” ceea ce NU înseamnă o amânare. Acest tip de sesizări se referă la probleme a căror rezolvare nu poate fi imediată, ci necesită lucrări mai ample de investiții pentru care sunt necesare proceduri de achiziție, demersuri mai lungi de planificare și bugetare sau necesită coordonarea cu alte lucrări din zona respectivă. Sesizarea sau propunerea este în continuare procesată în Primărie, în vederea efectuării lucrărilor sau luării măsurii care se impun pentru soluționare. În momentul în care contractul este semnat sau comanda este emisă și încep lucrările, cetățeanul va primi această informație prin modulul aplicației Sibiu City App.
* 2% se aflau încă în lucru la departamentul specializat
* 1% erau proaspăt primite și se aflau în așteptarea unui răspuns la data realizării statisticii
Conform statisticilor de pe platforma aplicației, de la primirea sesizării până la transmiterea unui prim răspuns către cetățean trec în medie 15 minute. Acest modul își atinge astfel scopul declarat, acela de a scurta timpul de răspuns la petițiile adresate de cetățeni și de a eficientiza comunicarea dintre administrația locală și cetățean.
“Reamintim faptul că puteți descărca aplicația SIBIU CITY APP gratuit, din Google Play sau App Store. Pe lângă modulul destinat raportării incidentelor, în aplicație veți găsi informații legate de obiective turistice, evenimente care au loc în oraș, unități de cazare și masă, harta locurilor de parcare și informații despre traseele de transport public”, explică responsabilii Primăriei Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Dans aerian și muzică simfonică, la final de FITS, în Piața Mare

FITS se apropie cu pași repezi spre finalul ediției 2022. Evenimentul va aduce în ultima seară un spectacol inedit....
spot_img

Știri pe același subiect