19.1 C
Sibiu
luni, mai 29, 2023

Primăria pregătește închirierea spațiilor comerciale de la Lacul lui Binder: bar cu terasă, automate de sandvișuri și magazin de suveniruri

Cele mai citite

Deși lucrările nu sunt gata, iar estimările cele mai optimiste vorbesc despre o finalizare a acestora abia în toamna acestui an, Primăria Sibiu a înaintat consilierilor locali mai multe proiecte care urmăresc aprobarea tarifelor cu care vor fi închiriate spațiile comerciale din viitoarea bază de agrement Lacul lui Binder.

Potrivit proiectelor depuse de administrația sibiană, pentru a fi votate de consilierii locali, baza de agrement Lacul lui Binder va avea diferite spații, ce vor găzdui articole sportive și suveniruri, un bar cu terasă, dar și automate de băuturi calde și reci, precum și gustări.

banner

Potrivit documentației depuse de Primăria Sibiu în proiectele de hotărâri, Complexul de agrement Lacul lui Binder va funcționa de la 1 aprilie, până pe 31 octombrie, în fiecare an, cu un program de la 10.00 la 23.00. Intrarea în complex a sibienilor se va face pe baza unui bilet de acces.

În spațiul destinat magazinului de produse sportive și suveniruri este interzisă vânzarea altor produse, cum ar fi băuturile alcoolice, tutun sau produse alimentare. Durata de închiriere este de 3 ani, iar chiria propusă este de 1.500 de lei pe lună, pentru 26 de metri pătrați. Plata chiriei se va face pentru cele 7 luni în care complexul este deschis publicului.

În spațiul destinat automatelor de băuturi și gustări, care are 2 metri pătrați, vor fi permise exclusiv aceste produse, fiind interzisă vânzarea de produse neambalate, de tutun sau de produse nealimentare. Tariful propus pentru închiriere este de 800 de lei pe lună.

Pentru bar și terasă, care au o suprafață de aproape 200 de metri pătrați, împreună, regulile sunt stricte, de asemenea: sunt interzise băuturile cu concentrație alcoolică peste 12%, produsele din tutun, produsele alimentare nepreparate. Barul se închiriază pentru 5 ani, iar prețul este de aproximativ 6.100 de lei pe lună.

Complexul se află în prezent în plin proces de finalizare, chiar dacă în teren activitatea este destul de redusă. Firma care a câștigat ultima licitație, Modular Plus, va primi 5,3 milioane de lei, pentru toate lucrările rămase de efectuat. În total, proiectul a scos din bugetul primăriei peste 13 milioane de lei. Cele mai multe dintre lucrările rămase de efectuat țin de achiziția unor instalații și pavilioane, dar presupun și amenajarea pontoanelor de pe lac, amenajarea plajei, achiziția unui loc de joacă gonflabil, plutitor, mobilier de plajă și vestiare, amenajarea promenadei pentru pietoni și bicicliști, utilități, zona de ticketing, amenajarea spațiilor care vor fi închiriate, dar și cele pentru grupuri sanitare, punct de prim ajutor, spații de depozitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Modificarea kilometrajului unei mașini, interzisă prin lege de astăzi

Începând de astăzi, 29 mai 2023, modificarea kilometrajului unei mașini va fi interzisă prin lege.O nouă lege, prin care...
spot_img

Știri pe același subiect