12.3 C
Sibiu
duminică, aprilie 2, 2023

FOTO 3 troleibuze noi au ajuns la Mediaș

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Trei troleibuze noi au ajuns, recent, la operatorul de transport public din Mediaș, Meditur. Acestea au fost achiziționate în cadrul proiectului „Modernizarea, Reabilitarea și Extinderea Traseelor de Transport Public Electric”, proiect cu finanțare europeană, câștigat de către Primăria Municipiului Mediaş.

banner

Obiectivul general al întregului proiect îl constituie promovarea mobilității urbane durabile prin modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric și implementarea unui sistem integrat de trafic management, bazat pe soluții inovative de eficientizare a transportului public, în vederea creșterii atractivității acestuia în detrimentul autoturismelor personale, fapt ce va conduce implicit la reducerea poluării în Municipiul Mediaș.

În cadrul proiectului se vor derula mai multe lucrări care se referă atât la modernizarea mijloacelor de transport cât și la prelungirea rețelelor de troleibuze. Astfel, pe lângă cele 3 troleibuze achiziționate, vor fi modernizați aproape 19 kilometri de cale simplă pe lungimea rețelei de contact existentă și va fi extinsă cu 14,3 kilometri rețeaua de contact pe strada Stadionului, strada Avram Iancu și strada Moșnei până la Heleșteul de la ieșirea spre Moșna.

Proiectul mai prevede realizarea unui sistem de ticketing, modernizarea sistemului de management al traficului prin semaforizare inteligentă pe traseul mijloacelor de transport în comun și reabilitarea a patru poduri. Este vorba despre pasajul peste calea ferată din Piața Andrei Șaguna, podul peste pârâul Ighiș, podul peste pârâul Moșnei și podul de pe strada Aurel Vlaicu.

„În mandatul trecut am promis medieșenilor că lucrăm la proiecte europene de aproximativ 150 de milioane de euro. O parte din contracte le-am semnat încă de anul trecut, o parte am reușit să le semnăm la începutul acestui an. Proiectul la care facem referire acum este legat de modernizarea transportului local de călători, proiect pe care l-am semnat încă de anul trecut și care în acest moment prinde contur. Au ajuns acum în Medias trei troleibuze moderne, a căror valoare totală se ridică la aproximativ 6 milioane de lei. Restul proiectului, tot din fonduri europene, vizează modernizarea liniei de contact, modernizarea unor poduri și consider că firmele care au câștigat licitația vor duce la bun sfârșit aceste lucrări” a spus primarul Mediașului, Gheorghe Roman.

smart
smart
smart
smart
smart
smart

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO Femeie rănită după ce mașina în care se afla a lovit glisiera metalică pe A1

O femeie a fost rănită, sâmbătă seara, într-un accident rutier produs pe A1, pe sensul Sibiu - Sebeș.Din cercetările...
spot_img

Știri pe același subiect