24.1 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Primăria Sibiu anunță crearea unui drum nou de legătură între Zona industrială vest și Calea Șurii Mici

Cele mai citite

Primăria Sibiu invită constructorii să depună oferte pentru extinderea străzii Bruxelles, pe o lungime de aproape 1 km.

Drumul va face legătura între zona industrială vest și zonele rezidențiale de pe Calea Șurii Mici.

banner
banner
banner
banner

“Crearea acestei noi legături rutiere, pe bicicletă sau pe jos va îmbunătăți mobilitatea între zone de dezvoltare ale orașului. Investiția este gândită corelat și integrat cu viitorul coridor de mobilitate de pe Calea Șurii Mici, pe care îl pregătim deja”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

În ce constă lucrarea

Prin această lucrare, tronsonul existent al străzii Bruxelles se va prelungi până în Calea Șurii Mici.

Se vor amenaja drumul, trotuarele și piste pentru biciclete, precum și rețelele de apă și canalizare și tubulatura pentru canalizația metropolitană.

De asemenea, se va instala un sistem de iluminat eficient energetic, cu lămpi LED. Pe aliniamentul stradal se vor amenaja și zone verzi, unde este prevăzută plantarea de copaci.

Valoarea estimată a acestei investiții este de 16,4 milioane de lei, iar odată semnat contractul, termenul de execuție a lucrărilor va fi de 8 luni.

Alte străzi de pământ modernizate

Primăria Sibiu a inițiat o procedură de achiziție și pentru contractarea lucrărilor pentru modernizarea a încă 3 străzi de pământ, situate în cartierul Gușterița: Lavandei, Dafinului și Irisului.

Pe aceste străzi se va lucra la rețelele de apă și canalizare, se va instala canalizația metropolitană, se va amenaja carosabilul și trotuarele și se va instala rețeaua de iluminat public eco-eficient.

Valoarea estimată a investiției este de 3,3 milioane de lei. Termenul de execuție a lucrărilor va fi 10 luni după semnarea contractului.

În zona Gușterița urmează să se modernizeze și str. Salcâmilor, indicatorii tehnico-economici pentru această investiție fiind deja aprobați.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect