19.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Primăria Sibiu s-a răzgândit: comunele Cristian, Roșia și Poplaca primesc și ele autobuze electrice

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Consiliul Local Sibiu se va întâlni într-o ședință extraordinară pe 13 aprilie, pentru a dezbate câteva proiecte legate de finanțările prin PNRR. Între acestea se numără și proiectul de finanțare a achiziției de autobuze electrice pentru zona metropolitană Sibiu, care fusese aprobat inițial doar cu o parte din comunele care sunt membre ale ADI Transport Metropolitan.

Primăria Sibiu și celelalte localități din ADI Transport Metropolitan au revenit asupra deciziei de a exclude de la finanțare prin PNRR a achiziției de autobuze electrice pentru trei dintre comunele din asociație, Poplaca, Cristian și Roșia. Decizia a fost luată ca urmare a eliminării din lista de investiții eligibile a lucrărilor pentru branșarea stațiilor de încărcare. Din acest motive, bugetul disponibil pentru autobuze a crescut, astfel că au putut fi incluse și celelalte trei comune. Acestea vor fi nevoite să-și cumpere autobuze ceva mai scurte, de numai 10 metri, care sunt și un pic mai ieftine.
Potrivit noului proiect, care stabilește asocierea pentru achiziția ocazională de autobuze electrice, municipiul Sibiu va investi 8,7 milioane de euro, pentru 14 autbuze, Cisnădei – 2,48 milioane pentru 4 autobuze, Șelimbăr – 1,86 milioane pentru 3 autobuze, Sadu, Ocna Sibiului, Șura Mică și Șura Mare, câte 2 autobuze, cu 1,24 milioane euro, iar Cristian, Poplaca și Roșia, câte 486 mii euro, pentru câte un autobuz mai mic.
În total, vor fi cumpărate 32 de autobuze, în valoare de 19,46 milioane de euro. Bugetul de care dispun cele 10 localități este de 19,41 milioane de euro, ce va fi finanțat prin PNRR. Va rămâne o diferență de aproape 56 mii euro, ce va fi suportată de parteneri.
Prin acest proiect vor fi finanțate și 25 de stații de încărcare a abteriilor acestor autobuze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Poliția Locală a întocmit 89 de amenzi șoferilor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fără a avea acest drept

Persoanele cu dizabilități din Sibiu au la dispoziție 208 locuri de parcare pe domeniul public al municipiului Sibiu, atât...
spot_img

Știri pe același subiect