20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

Primele 12 blocuri din Sibiu care vor primi bani prin PNRR, pentru eficientizarea energetică

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Primăria Sibiu a depus primele proiecte pentru eficientizarea energetică cu finanțare prin Planul Național pentru Reziliență și Redresare pentru 12 blocuri din oraș, după ce Consiliul Local a aprobat săptămâna trecută lista și dosarele acestora. Printre ele se află și cel mai vizibil și celebru bloc din oraș, turnul din Vasile Milea nr. 1, cunoscut pentru starea jalinică în care se găsește.
Anunțate încă de săptămâna trecută, odată cu intrarea în ședința CL Sibiu, pentru aprobare, cererile de finanțare pentru 12 blocuri din Sibiu, care au reușit să îndeplinească toate condițiile necesare și și-au realizat dosarele cerute de ghidul de finanțare, au fost depuse la guvern. Campania a fost una pe repede înainte, deoarece Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației a publicat ghidul de finanțare foarte târziu. Cu un termende depunere a dosarelor de către primării între 1 aprilie și 30 mai 2022, asociațiile de locatari și primăria au avut puțin timp la dispoziției pentru auditul energetic și, respectiv, expertiza tehnică pentru fiecare clădire. Adminsitrația sibiană spune că mai are 11 dosare depuse, iar dacă acestea îndeplinesc condițiile, vor fi și ele transmise. Sistemul de finanțare nu este unul concurențial, ci se desfășoară după principiul „primul sosit, primul servit”, asta însemnând că asociațiile de locatari vor putea depune proiecte doar în limita bugetului disponibil, chiar dacă termenul de depunere nu va fi depășit.
Cele 12 blocuri din Sibiu pentru care au fost depuse proiectele până acum sunt:

 • Rusciorului nr.19 bl. 75 – Str. Constantin Nottara
 • Constituției, nr. 1, bl.1
 • Tiglari nr 1, bl. C2
 • Vasile Milea, bl. 10A, Sc. A, Sc. B
 • Vasile Milea, bl. 12A, Sc. A, Sc. B
 • Iazului, bl.19, Sc A, Sc. B
 • Vasile Milea, nr. 1 (blocul turn)
 • Vasile Milea, bl. 11 A, Sc. A, Sc. B
 • Șteflești, bl. 7
 • Vrancei, bl. 6
 • Mihai Viteazu, bl. V4, Sc. A-D
 • Uzinei, bl. 1 A
banner FITS
banner FITS
banner FITS
banner continental

”Am depus proiecte pentru primele 12 clădiri de blocuri, valoarea investițiilor ridicându-se la peste 51 de milioane de lei. Alte 11 sunt în lucru și, în măsura în care îndeplinesc cerințele tehnice, urmează să le depunem și pe acestea. Subliniez că este vorba nu doar de anveloparea termică a acestor clădiri, ci de lucrări mult mai ample care se referă, după caz, la închiderea balcoanelor și izolarea acestora, modernizarea rețelei electrice și a iluminatului de pe scara blocului, repararea acoperișurilor, modernizarea lifturilor, inclusiv instalarea unor stații de încărcare a autovehiculelor electrice”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Scopul principal al lucrărilor finanțate este acela de a crește eficiența energetică a imobilelor, fiind obligatorie scăderea necesarului de energie pentru încălzire cu minim 50%, precum și o reducerea consumului total de energie și a emisiilor CO2 cu minim 30%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect