Tricolorul va fi sărbătorit joi în Piața Mare

banner
banner
banner
banner

banner

Autoritățile anunță ceremonii militare cu ocazia Zilei Drapelului, omagiată joi, 26 iunie. Astfel, începând cu ora 10, prefectul Ovidiu Sitterli va saluta în Piața Mare drapelul de luptă, evenimentul continuând cu legarea Drapelului României pe catarg, sărutarea drapelului de către oficialitățile prezente, intonarea Imnului Național și defilarea detașamentului de onoare. 

 

„Drapelul care va fi înălţat, joi, în Piaţa Mare va fi preluat, miercuri dimineaţa, de la Primăria Municipiului Sibiu, urmând ca la ora 19:10 să fie introdus în Catedrala Mitropolitană de către garda purtătoare a drapelului şi preotul militar. Aici va avea loc slujba de sfinţire, oficiată de ÎPS Laurenţiu Streza, preotul paroh şi preotul militar. În aceeaşi seară, în Piaţa Mare, la ora 19:20, drapelul României va fi coborât şi desprins de pe catarg, pe semnalul „Stingerea”, în prezenţa comandantului gărzii purtătoare a drapelului şi a unui trompet, fiind preluat de garda drapelului”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Sibiu.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Naţional prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. La 26 iunie 1848, Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor.

 

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Scumpirea alimentelor este tot mai resimțită de est-europeni

Criza rezultată în urma războiului din Ucraina duce la creșteri uriașe de prețuri în majoritatea magazinelor din Europa. Totuși,...
spot_img

Știri pe același subiect