22.3 C
Sibiu
luni, august 8, 2022

Ateliere meșteșugărești și ateliere interactive, în weekend, în Muzeul din Dumbrava Sibiului

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Ateliere de prelucrare a lemnului și de olărit vor face parte din propunerile Muzeului din Dumbrava Sibiului, în acest weekend. Programul „Animă ASTRA!” continuă în aceste zile și propune o serie de ateliere meșteșugărești, însoțite de ghidaje tematice.

Prin intermediul lor, organizatorii readuc în atenție povestea meșteșugurilor importante pentru lumea rurală, dar cu impact și în viața locuitorilor burgurilor transilvane. În acest weekend, între 1-3 iulie, doi meșteri vor avea rolurile principale de „storytellers” și în același cadru vor face demonstrații practice în ateliere de olărit și prelucrare a lemnului.
Astfel, în ceea ce privește atelierul de prelucrare a lemnului, acesta ilustrează obiecte utile din gospodăria tradițională si se va desfășura sub îndrumarea meșterului Stan Severin, tâmplar din tată–n fiu. Acesta va spune vizitatorilor din Muzeul ASTRA povestea obiectelor din gospodăria rurală, alături de prezentarea instrumentelor cu care realizează acele lucruri meșteșugite și folositoare. Atelierul va avea loc în zona Aleii Pivelor, vineri și sâmbătă, între orele 11-17.
Un alt atelier dedicat ceramicii din Horezu va putea fi descoperit în sectorul Olărit din Muzeul în Aer Liber, sâmbătă și duminică, între orele 11 – 17. Gospodăria de olar din Horezu îl va găzdui pe meșterul olar Ioan Bâscu. Acesta va modela lutul cu ajutorul roții și a mâinilor, făurind astfel oale, străchini, ulcioare, castroane, căni ş.a. Și în acest atelier interactiv meșteșugăresc, publicul se poate implica activ.
Potrivit reprezentanților Muzeului, programul „Animă ASTRA!” implică activ vizitatorii, care au prilejul de a comunica direct cu meșterii și cu artiștii populari și de a-și exersa aptitudinile alături de aceștia, iar ghidajele tematice propuse au în vedere îmbogățirea cunoștințelor despre civilizația tradițională, prin descrierea specificului fiecărui sector sau traseu tematic al Muzeului ASTRA, în scopul promovării și perpetuării tradiției meșteșugurilor reprezentate aici.
Evenimentele fac parte din „Animă ASTRA!”, proiect cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect