7.9 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

Poezii în ”culorile iubirii”

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Galeria de artă Atu Toys NAC a susținut ieri, 16 aprilie, ora 18,  lansarea volumului de versuri ”Culorile iubirii”, a poetei Aura Stegaru. La eveniment au luat cuvântul autoarea cărții, proprietarul galeriei, Niu Herișanu și profesorul Silviu Guga.

Publicitate

”Am remarcat exercițiul poetic al Aurei Stegaru, care s-a canalizat spre o poezie plăcută. Una clasică, care se menține cu toate năzbâtiile, neomodernismul ei. Poezia în dulcele stil clasic, vorba lui Nichita Stănescu, e plăcută, nu neapărat pentru muzicalitatea ei, ci e mult mai greu să-ți așezi ideile și să le transpui în versuri cu rimă, decât în vers alb.

Publicitate

În zilele noastre, scrierea în stilul clasic pare o formă de nonconformism, pentru că noile generații poetice scriu altfel decât cele clasice. Din din punctul de vedere al tematicii, Aura Stegaru, cel puțin în volumele pe care le știu eu, s-a canalizat spre poezia de dragoste, ce este o una pe placul cititorilor, un gen liric care nu exclude reflexivitatea asupra întregii vieți, nu neapărat a vieții în care ești îndrăgostit sau în care te simți îndrăgostit. (…)

Văzând la început titlul acesta, m-am gândit că versurile o să fie presărate numai cu roșu, sau cu maci de câmp. Pentru că toată lumea gândește că roșu ar reprezenta simbolul dragostei. Însă versurile sunt pline de alte culori. O să găsiți și o dragoste care nu e împlinită. O iubire care se cheamă, la care speri să ajungi. Poate aceste licăriri de speranță sunt mai importante decât iubirea în sine”,  a declarat Silviu Guga.

„Iubirea face parte din viață, nu putem să spunem că nu mai există”

Surprizele serii au fost actrița Fabiola Petri și Ciprian Poșa, cavalerul cetății, care au recitat din poeziile Aurei Stegaru.

” În multe din versurile mele, există un filon filozofic, și anume că iubirea face parte din viață, nu putem să spunem că nu mai există. Ea e prezentă, cu nuanțele ei mai triste sau mai vesele. Dar, dincolo de sentimente, dincolo de acțiuni și de tot ceea ce trăim, rămâne această reflecție a persoanei umane asupra rostului ei și chiar a rostului iubirii, a vieții în sine”, a spus autoarea.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu încheie pe locul 4 la Turneul Final Național

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu a încheiat turneul final național de volei pe locul patru, după un meci...

Știri pe același subiect