7.9 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

Pr. Sorin Mihalache conferențiază luni la Sibiu

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Organizaţia Tinerilor din Sibiu (OTS) organizează luni, 22 aprilie 2024, o conferință cu tema „Valențele fortificatoare ale răstignirii. Observații filocalice și descoperiri recente în neuroștiințe despre beneficiile nevoințelor spirituale”.

Publicitate

Invitatul special al evenimentului este Părintele Adrian Sorin Mihalache, care va vorbi despre răstignire prin interfața unei abordări plurivalente, profunde și revelatoare. Conferința va avea loc la Casa Armatei din Sibiu (Bulevardul Victoriei, nr. 5), începând cu ora 18:00.

Publicitate

”Care poate fi cel mai mare răspuns la Răstignirea Domnului? Nu poate fi decât unul singur: răstignirea omului!  Știți sigur, nu e vorba de o răstignire fizică, ci de un lucru mai adânc, de moartea păcatului din noi prin lucrarea nevoinței. Zdroabă care nu, nu înseamnă anularea noastră ca persoane, ci, dimpotrivă, e vădirea chipului lui Hristos în noi. Ne mai putem întreba, la Înviere se poate ajunge numai prin răstignire? Asceza dăunează sănătății? Admite răstignirea omului vechi jumătăți de măsură? Pentru a răspunde la acestea și la multe alte întrebări despre răstignire, printr-o abordare filocalică și neuroștiintifică (bazată pe descoperiri recente), îl vom avea în mijlocul nostru pe Diac. Conf. Univ. Dr. Adrian-Sorin Mihalache”, transmit organizatorii

Cine este Diac. Conf. Univ. Dr. Adrian-Sorin Mihalache

Diac. Conf. Univ. Dr. Adrian-Sorin Mihalache este licențiat în matematică (1995) şi teologie (2002), a absolvit cursuri de master în filosofie, psihologie, fizică teoretică, teologie și medicină psihosomatică, este doctor în Filozofie al Universității „Al. I. Cuza” din Iași (metafizică și ontologie) cu teza „Dimensiunea cosmică a persoanei” (îndrumător Acad. Ștefan Afloroaei), iar din anul 2023 este doctor în Științe Medicale (secția Fiziologie și neuroștințe fundamentale) al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București cu teza „Neuroștiințele vieții spirituale” (îndrumător Prof. dr. Leon Zăgrean) și doctorand în teologie (2023). Este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași și la cea din București, fiind implicat şi în nenumărate proiecte şi activități cu specific interdisciplinar.

E realizatorul emisiunii de televiziune „Lumina Celui Nevăzut ”– TRINITAS TV, Directorul executiv al Centrului de Cercetare în Medicină și Spiritualitate, Spitalul Providența – Iași și membru al Societății Naţionale de Neuroştiinţe din România.

Formator acreditat, cu peste 25 de ani de exeperiență în traininguri, Părintele Adrian-Sorin Mihalache a susținut, în țară, în Europa și SUA, ateliere care îmbină elemente de psihologia dezvoltării, rezultate din neuroștiințe și experiențele spirituale ale autorilor filocalici, cu teme care privesc cultivarea atenției, dezvoltarea voinței, importanța atașamentului, inteligențele multiple, experiența anduranței.

Intrarea este liberă!

Pentru mai multe detalii legate de eveniment și de activitățile Organizației Tinerilor din Sibiu, pot fi accesate paginile:

https://www.facebook.com/otsibiu

https://www.instagram.com/organizatiatinerilordinsibiu

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu încheie pe locul 4 la Turneul Final Național

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu a încheiat turneul final național de volei pe locul patru, după un meci...

Știri pe același subiect