13.1 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

Pr. Constantin Necula va fi sâmbătă la Sinaxa Educațională, de la Găbud (Alba)

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

SINAXA EDUCAȚIONALĂ, o comunitate a profesorilor care integrează valorile religioase creștin-ortodoxe și formarea caracterului moral al elevilor în procesul de învățare, vă invită, în perioada 19 – 21 aprilie 2024, la Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul din Găbud, județul Alba, la întâlnirea de primăvară cu tema Școala, locaș al bucuriei.

Publicitate

Programul evenimentului va începe vineri, 19 aprilie, când participanții sunt așteptați la mănăstire. Sâmbătă, 20 aprilie, aceștia vor participa la Sfânta Liturghie, vor avea un atelier de cunoaștere de la ora 11:30, iar de la ora 14:00 vor avea ocazia să se întâlnească cu Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, care ne va invita la o reflexie și o dezbatere despre CUM FACEM DIN ȘCOALĂ LOCAȘ BUCURIEI CU HRISTOS.

Publicitate

Întâlnirea Sinaxei educaționale  se va încheia  duminică, 21 aprilie, după Sfânta Liturghie.

De ce e nevoie de o astfel de întâlnire

”Întrebările pe care le ai ca dascăl sunt multe. Cum să ne ducem în fiecare zi la școală cu inima zâmbind? Cum să menținem dragul de învățat și să îi facem pe elevi să vină cu bucurie la școală? Cum să menținem bucuria primei zile de școală? Răspunsul la aceste întrebări e unul și ia forma unei invitații. De data aceasta, Pedagogul, Profesorul și Părintele Necula va predica din amvonul școlii care nu-L refuză pe Hristos. A celei care face din El subiect, nu obiect al bucuriei.

Școala, ca locaș al bucuriei, nu poate fi construită decât în camaraderie cu izvorul fericirii veșnice. Pe 20 aprilie 2024, dascăli din toată țara ne dăm întâlnire la Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul Găbud, județul Alba, ca să aflăm cum să ni-L facem prieten pe Hristos.

Într-o lume în care educația poate pierde uneori din sensul său profund, vă invităm să analizăm împreună cum putem readuce bucuria autentică în școli, fundamentată pe izvorul fericirii veșnice. Ce vom descoperi la sinaxa educațională nu va fi evaluat la vreun examen grilă sau oral. Fără îndoială, însă, va fi util pentru a nu rămâne repetenți la cel mai important examen. Iar cel mai important examen din viețile noastre este Hristos!”, transmit organizatorii.

Pr. Constantin Necula

Părintele Constantin-Valer Necula este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți preoți ortodocși ai acestor vremuri. Prin intermediul predicilor sale, al cărților, al conferințelor pe care le susține și prin participarea la diverse emisiuni și rubrici difuzate la televiziune, la radio și în online, Părintele Necula a ajuns la sufletele oamenilor de toate vârstele, ortodocși – dar nu numai – din țară și din străinătate. 

La întâlnire sunt așteptați toți cei implicați în sistemul de învățământ (educatori, învățători, profesori pentru învățământul primar, profesori, psihologi, consilieri școlari) sau cei interesați de tema evenimentului.

Pentru înscrieri: https://linktr.ee/sinaxaeducationala

Mai multe detalii:

https://www.facebook.com/events/790700072925168?active_tab=about

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect