17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

Biblioteca ASTRA a reprezentat România la „Future of Europe for Public Libraries”

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a fost reprezentată zilele trecute la „Future of Europe for Public Libraries” – Digital Camp, eveniment organizat prin inițiativa „Public Libraries 2030”.

Evenimentul s-a desfășurat sub coordonarea Bibliotheek De Krook, din Gent, Belgia, în perioada 6-7 martie 2023 și a cuprins numeroase expuneri, întâlniri de lucru și ateliere de dezbateri.

banner

Sesiunile informative și activitățile interactive din cadrul atelierelor au cuprins discuții utile privind viitorul bibliotecilor publice din Europa în contextul digitalizării.

Alături de reprezentanții instituțiilor organizatoare, la eveniment au participat bibliotecari din Cehia, Danemarca, Estonia, Letonia, Olanda, Polonia, Portugalia, România și Slovenia.

De asemenea, evenimentul organizat a oferit participanților plăcutul prilej de a face turul bibliotecii publice din Gent, Bibliotheek De Krook, pregătit cu generozitate de organizatori, și de a vizita Boekentoren (BookTower), la Biblioteca Universității din Gent, una dintre clădirile emblematice ale orașului și capodoperă a arhitecturii moderne locale, care adăpostește în prezent peste trei milioane de publicații.

„Atelierele organizate în mai multe grupuri de lucru au fost pentru noi o bună ocazie de a înțelege cum se petrec lucrurile în alte biblioteci europene, dar și de a disemina aspecte din activitatea bibliotecii noastre. Am observat că multe dintre bibliotecile publice europene, în special cele mari și cu tradiție, oferă deja utilizatorilor și publicului larg oportunități multiple de accesare, regăsire și utilizare a resurselor și informațiilor necesare, dar și spații alternative de interacțiune, studiu sau relaxare.

Majoritatea bibliotecilor organizează și promovează acțiuni și evenimente destinate tuturor categoriilor de public, se mobilizează pentru identificarea unor surse alternative de finanțare și încearcă să își adapteze serviciile noilor cerințe și tendințe. Evenimentul ne-a oferit oportunitatea de a afla și schimba informații folositoare și de a înțelege că ne putem alinia treptat cu practicile de lucru din alte țări.”, a transmis, în urma participării la eveniment, Alexandrina Aldea, bibliotecară în cadrul Bibliotecii ASTRA Sibiu, instituție care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect