24.1 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Constantin Chiriac primește Premiul Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei pentru anul 2015

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei a anunțat câștigătorii din acest an ai premiilor Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei, persoane și organizaţii care au contribuit la promovarea relaţiilor de prietenie dintre Japonia şi alte ţări.
116 personalități și 39 de organizații din întreaga lume au fost premiate, iar România a figurat de două ori pe lista câștigătorilor datorită premiului acordat domnului Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și director general al Teatrului Național ”Radu Stanca” și respectiv premiului acordat Colegiului Național ”Ion Creangă” din București.
Astfel, premiul Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei pentru 2015 a fost acordat domnului Constantin Chiriac pentru întreaga contribuția adusă la dezvoltarea relațiilor culturale dintre Japonia și România. Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a promovat intens artele spectacolului în România, iar companiile teatrale japoneze au fost prezente la fiecare ediție FITS. Nu mai puțin de 73 de trupe de teatru din Japonia au ajuns la Sibiu, începând cu 1995 și până astăzi. De asemenea, Teatrul Național „Radu Stanca” a fost prezent la numeroase turnee în Japonia, teatrul urmând să fie prezent în octombrie, anul acesta la Tokyo și Matsumoto cu spectacolele „Călătoriile lui Gulliver” și „Oidip”, în regia lui Silviu Purcărete.
Încă din 2007 a fost demarat un program de primire a voluntarilor japonezi, iar din 2012 a fost încheiat un Acord de Prietenie între Sibiu și orașul Takayama din prefectura Gifu, nivelul schimburilor japonezo-române extinzându-se astfel dincolo de granițele FITS.
Ceremonia de înmânare a Premiilor Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei va avea loc la București, miercuri, 16 septembrie a.c., ora 16.00, la reședința E.S. dl Keiji Yamamoto, Ambasadorul Japoniei în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Peste 250 de locuri de muncă prin Rețeaua EURES

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 256 locuri de muncă vacante.Sunt oferite joburi...
spot_img

Știri pe același subiect