0.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

Eveniment dedicat Unirii Principatelor, la Mediaș

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Unirea Principatelor Române a fost marcată și în municipiul Mediaș.

Cu prilejul celebrării momentului istoric al Unirii Principatelor Române din 24 ianuarie 1859 la sediul municipalității medieșene a avut loc o masă rotundă acestui eveniment esențial cu care începe practic istoria României ca stat unitar. La întâlnire au participat profesori și cercetători din domeniul istoriei din Mediaș și Făgăraș.

banner

Discuțiile, interesante și productive, s-au purtat în jurul a patru teme importante: premisele actului Unirii Principatelor Române; importanța unirii Moldovei cu Țara Românească; analiza actului politic al dublei alegeri ca domn a lui Alexandru Ioan Cuza; consolidarea unirii pe plan intern și extern și o discuție asupra reformelor, care au modernizat statul și au făcut posibila menținerea unirii după îndepărtarea lui Cuza.

„În intervenția sa, primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, i-a asigurat pe toți participanți de deschiderea și sprijinul administrației locale pentru toate inițiativele instituționale sau individuale care oferă municipiului evenimente culturale de calitate, mai ales cu prilejul celebrării unor momente istorice remarcabile la nivel național sau local”, au precizat reprezentanții municipalității medieșene.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sporuri dublate pentru primari din judeţ şi preşedinţii Consiliilor Judeţene

Primarii şi viceprimarii din judeţul Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, dar şi vicepreşedinţii Cj, Vlad Vasiu...
spot_img

Știri pe același subiect