19.2 C
Sibiu
miercuri, mai 22, 2024

FOTO: Eveniment la Mediaș. 175 de ani de la moartea lui Stephan Ludwig Roth

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Joi a avut loc la Liceul Teoretic „Roth – Oberth“ un eveniment de comemorare a 175 de ani de la moartea lui Stephan Ludwig Roth.

În deschiderea manifestării, primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman s-a adresat celor prezenți, iar istoricul Helmuth Knall a susținut o scurtă prezentare privind personalitatea lui Stephan Ludwig Roth.

Publicitate

Evenimentul a mai cuprins o depunere de coroane, un moment de rugăciune susținut de preotul Wofgang Arvay, precum și recitarea în comun a trei strofe dintr-o piesă a lui Paul Meedt.

Publicitate

La finalul manifestării, participanții s-au deplasat la Casa Memorială „Stephan Ludwig Roth“, pe care au vizitat-o, asistând la o prezentare realizată de muzeograful Viorel Ștefu.

Publicitate

Organizatorii evenimentului au fost Primăria Municipiului Mediaș, Forumul Democrat al Germanilor din Mediaș, Liceul Teoretic Roth-Oberth Mediaș și Parohia Evanghelică C.A. Mediaș.

„Doresc să mulțumesc Bisericii Evanghelice și conducerii Liceului Teoretic „Roth – Oberth“ pentru că împreună promovăm un proiect pe fonduri europene pentru modernizarea acestei clădiri istorice, un proiect extrem de ambițios, care va veni în sprijinul dascălilor, dar și elevilor.

Vă mulțumesc pentru buna noastră înțelegere și nu pot decât să sper ca într-un timp relativ scurt să semnăm contractul și să începem lucrările.

Voi continua și în perioada următoare, așa cum am făcut-o pe parcursul întregului mandat, să susțin activitățile culturale ale orașului, dar acest lucru îl putem face doar împreună“, a transmis primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Distincție uriașă pentru Sibiu. A obținut Marele Premiu și Orașe care Inspiră la Gala Destinația Anului

Marți seara s-a desfășurat Ateneul Român, Gala Destinația Anului, iar municipiul Sibiu a obținut Marele Premiu.A fost prima ediție...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect