0.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

Festivalul Medieval „Cetăţi Transilvane” la Sibiu

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Carros de Foc (Spania), una dintre cele mai cunoscute companii de teatru stradal din Europa, Obscurus Orbis (Letonia), Drachenmond (Germania), Novosadski Kamerni Hor (Serbia), Compania de Reconstituiri Istorice Chigot (Bulgaria), alături de numeroşi artişti şi ordine cavalereşti din Sibiu şi din România participă în acest an la cea de-a paisprezecea ediţie a Festivalului Medieval „Cetăţi Transilvane” Sibiu. Evenimentul are loc între 29 și 31 august şi, timp de trei zile, Centrul Istoric va fi animat de personaje din Evul Mediu şi spectacole de muzică medievală, dans şi teatru medieval, lupte cavalereşti şi spectacole pirotehnice.
Calfele Călătoare vor fi de asemenea prezente la eveniment, cu un număr de trei ateliere meşteşugăreşti, ce vor avea loc în Piaţa Mare: atelierul meşterului fierar, atelierul meşterului dulgher şi atelierul meşterului pietrar.
Iarmaroc, statui vivante şi demonstraţii de dresură păsări de pradă
Atmosfera de vechi târg medieval va fi recreată prin organizarea iarmarocului medieval, la care vor participa meşteşugari şi artizani din toată ţara. Asociaţia Culturală BIS va anima atmosfera din Piaţa Mare prin momente de statui vivante, prezentate şi în acest an în Piaţa Mare. După interesul maxim manifestat de public la ediţia din 2013 a evenimentului, a fost invitat şi în acest an la festival Grupul Axel Sibiu, care va oferi în cele trei zile de festival demonstraţii de dresură a păsărilor de pradă.
Două spectacole în premieră la Sibiu
Compania Carros de Foc Spania, cunoscută în întreaga lume pentru spectacolele impresionante cu marionete şi care alegorice supradimensionate, este prezentă în acest an, în programul Festivalului Medieval „Cetăţi Transilvane” cu două spectacole de teatru stradal în premieră la Sibiu. Spectacolul „Druida de Jagul” va avea loc sâmbătă, 30 august, de la ora 21:00, iar spectacolul „Salvador” va avea loc duminică, 31 august, în închiderea festivalului, de la ora 21:00.
Program special pe parcursul dimineţii, pentru copii
O secţiune specială din program este dedicată copiilor. Pe parcursul dimineţii, sâmbătă, 30 august şi duminică, 31 august sunt prezentate spectacole de teatru sau dans special create pentru copii. „Dumbrava veseliei”, spectacol cu şi pentru copii şi spectacolele de teatru profesionist, susţinute de Compania de Teatru Interactiv Bucureşti, „Scăpărătoarea” şi „Groaznicele peripeţii ale lui Dovlecel”. Un program interactiv pentru copii, în care aceştia sunt invitaţi să descopere semnele heraldice şi mişcări de dans medieval, va fi susţinut şi de compania de reconstituri istorice Arrany Griff Rend (Odorheiu Secuiesc).

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sporuri dublate pentru primari din judeţ şi preşedinţii Consiliilor Judeţene

Primarii şi viceprimarii din judeţul Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, dar şi vicepreşedinţii Cj, Vlad Vasiu...
spot_img

Știri pe același subiect