17.2 C
Sibiu
sâmbătă, mai 18, 2024

Inspectoratul şcolar cere deblocarea posturilor pentru paznici, îngrijitori sau şoferi pentru şcoli

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Conducerea Inspectoratului Şcolar Sibiu atrage atenţia asupra necesităţii deblocării posturilor didactice auxiliare şi nedidactice din învăţământ. Este vorba despre posturi de bibliotecari, secretari, contabili, paznici, portari, îngrijitori sau şoferi.

Publicitate

Publicitate

 

Publicitate

„Poate că deblocarea posturilor didactice auxiliare şi nedidactice implică resurse financiare importante, însă, în prezent, unităţile de învăţământ preuniversitar funcţionează pe avarie, în orice moment existând riscul de a se produce incidente deosebit de grave în care să fie implicaţi preşcolarii şi elevii.”, spun reprezentanţii ISJ Sibiu.

În prezent, în judeţul Sibiu există 259 de astfel de posturi blocate. Cea mai mare problemă o reprezintă posturile care sunt blocate pentru personalul nedidactic: 136 posturi de îngrijitor, 37 de muncitori/bucătari, 20 de posturi de paznic/portar şi 3 posturi de şofer, de care este nevoie urgentă. 

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, această situaţie are efecte negative asupra desfăşurării în bune condiţii a activităţii didactice, confruntându-se cu 

„imposibilitatea efectuării curăţeniei şi igienizarii zilnice în salile de clasă prin dublarea sau chiar triplarea spatiului aferent pentru o normă/post, imposibilitatea supravegherii preşcolarilor şi a elevilor în timpul pauzelor, creşterea riscului de accidente a preşcolarilor şi elevilor, insecuritatea spaţiului exterior şi interior prin reducerea posturilor de pază aferent fiecarei unităţi şcolare.”, susţine conducerea ISJ Sibiu. 

Inspectorul Şcolar General, Ştefan Firu, a solicitat deblocarea  posturilor în cadrul Comisiei de Dialog Social, ce a avut loc la Prefectură.

Prezent la şedinţă, preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, a susţinut că o soluţie, până la deblocarea posturilor, ar fi externalizarea serviciilor. Preşedinta Uniunii Judeţene CSDR Sibiu, Rodica Moldovan, a argumentat însă că externalizarea nu rezolvă total problemele, deoarece mulţi dintre angajaţii pe posturi nedidactice îndeplinesc de fapt, un cumul de funcţii, care n-ar putea fi acoperite de către persoanele externe, care ar fi contractate strict pentru un singur tip de servicii. 

 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Cutremur produs sâmbătă seara în România

Un cutremur cu magnitudinea 2,9 s-a produs sâmbătă seara în România, la ora 20:20, anunță Institutul pentru Fizica Pământului.Seismul...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect