28.1 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Ioan Macrea, distins cu titlul de cetățean de onoare al comunei Gura Râului

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Maestrul Ioan Macrea, fondatorul Ansamblului „Junii Sibiului”, a fost distins, duminică, post-mortem, cu titlul de cetățean de onoare al comunei Gura Râului, în semn de recunoaștere a imensei sale contribuții la promovarea, în țară și străinătate, a tradițiilor locului și a comunității în care s-a născut.

Ceremonia de decernare a distincției a avut loc în cadrul Festivalului „Bujorul de Munte”.

banner

Primarul Gheorghe Călin a înmânat distincția membrilor familiei Macrea: soției Silvia Macrea senior și fiicelor Ioana Văsîi și Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.
„Mi se umple sufletul de bucurie când vorbesc despre un om de-al locului, de-al nostru, de-al gurănilor. Ioan Macrea, personalitate de marcă a coregrafiei și dansului popular românesc, pe care îl omagiem an de an în cadrul festivalului ce îi poartă numele, s-a născut în 31 octombrie 1929 în Mărginimea Sibiului, aici, la Gura Râului, un sat frumos de la poalele Munților Cindrel. Dragostea pentru jocul popular și talentul înnăscut l-au determinat, în 1944, să pună bazele unei formații de dansuri care ulterior s-a numit Junii Sibiului, actualmente un adevărat brand național. Maestrul Ioan Macrea a fost recunoscut la nivel național și internațional pentru implicarea sa activă în viața culturală și în domeniul cercetării, conservării și promovării tradițiilor românești, numărându-se fără îndoială printre acei profesioniști care lasă amprenta asupra locului și vremurilor în care trăiesc, precum și printre oamenii dăruiți de Dumnezeu cu har creator”, a spus Gheorghe Călin, primarul comunei Gura Râului.
Silvia Macrea, soția maestrului, a fost cea căreia i-a fost înmânat titlul. „Emoțiile sunt foarte puternice, dar încercăm să ne revenim, pentru că Ioan, de acolo de sus, ne privește pe toți, începând de la cel mai vârstnic dansator al Junilor Sibiului până la cel mai mic. Cred că el are încredere în tot ceea ce facem, în tot ceea ce Silvia duce mai departe tradiția începută de noi. Mulțumim Primăriei Gura Râului pentru acest merit deosebit și vă rugăm să ne iertați dacă vreodată am greșit!”, a spus Silvia Macrea, soția maestrului, pe scena Festivalului de la Gura Râului.

Festivalul „Bujorul de Munte” de la Gura Râului se află, în acest an, la cea de-a XVIII-a ediție și a avut loc sâmbătă și duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect