27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

FITS trage cortina în această seară, cu un spectacol cu drone și lasere

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu ajunge la final, în această noapte. Pentru ultimele ore, FITS a pregătit câteva evenimente în aer liber, menite să bucure, în ciuda vremii, inimile spectatorilor. Festivalul se va încheia așa cum a început: cu un spectacol de drone și lasere.

De la ora 21, în Piața Habermann va fi pus în scenă spectacolul „N-o lăsa să cadă!”, în regia lui Camilo Daouk. Povestea spune că trei indivizi se reunesc într-un mic spațiu imaginar, poate în casa lor ori într-o încăpere comună. Aici, se află obiecte, o masă, două scaune și multe bile de jonglat. Prin relația dintre ele și contactul cu obiectele de mai sus, personajele evadează din rutina zilnică, confruntându-se cu întrebările și fricile proprii. Totul devine un canal de comunicare senzorial pentru cei trei artiști și un muzician în căutarea unui limbaj susținut de mișcare, după cum arată inițiatorii proiectului.
La aceeași oră, pe strada Nicolae Bălcescu, trebuie să fim pentru oară la FITS 2022 „Pregătiți de carnaval”. Batucada de Murcia este una dintre cele mai importante și mai talentate trupe de acest gen din lume. Un grup colorat și plin de energie, format din dansatoare din Alicante, vor face atmosferă în centrul Sibiului.
Ora 21.30 readuce „Lebedele albe” pe Bălcescu, un spectacol prezentat și zilele trecute la FITS, iar la ora 22 vom revedea, în Piața Habermann, pățaniile „Un(ui) cuplu de pomină.
Ora 22 va bate cu unul dintre cele mai importante spectacole ale serii, fiind la propriu și la figurat la înălțime. „Anotimpurile” lui Vivaldi, în interpretarea muzicienilor Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, vor răsuna în Piața Mare, fiind acompaniată în pași de dans aerian, de compania Aerial Strada (Spania/Argentina).

„La revedere”, FITS 2022

banner

FITS 2022 va trage cortina la ora 23.15, așa cum a și început: cu un spectacol cu drone și lasere, inițiat din Piața Teatrului.
EVSKY & KLS Lasers vor crea spectacolele de lumini cu drone multi-senzoriale, deasupra Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.
Peste 200 de drone vor anima o poveste spectaculoasă despre FITS. Show-ul cu drone este integrat cu un spectacol de lasere și creează un eveniment vizual și auditiv de proporții epice, conceptul muzical fiind semnat de compozitorul Vasile Șirli. Coloana sonoră de excepție care îmbogățește acest spectacol – două monumente ale muzicii universale sub bagheta maestrului Sergiu Celibidache – contribuie la o experiență artistică unică: „Rapsodia română nr. 1” de George Enescu (înregistrarea istorică din 1978) și „Odă bucuriei” de Ludwig van Beethoven.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect