9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Martie vine cu surprize pe Scena Digitală a TNRS

Cele mai citite

Luna martie vine cu surprize pe Scena Digitală a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. Instituția teatrală a pregătit pe platforma online de teatru – film premiera „Tattoo”, în regia lui Radu Afrim, și spectacolul internațional nou „Ceea ce ziua datorează nopții”, de Hervé Koubi.
Din distribuția spectacolului „Tattoo” fac parte actorii Daniel Plier, Ali Deac, Emöke Boldizsár, Cristina Juks și Daniel Bucher. Povestea spectacolului îi arată în prim plan pe Fred, un scriitor ratat, și Lea, o actriță șomeră care își umple timpul ca moderatoare a unei emisiuni radio pe Internet. . Într-o bună zi idila lor boemă este destrămată de apariția lui Tiger, un amic mai vechi şi o „stea în devenire” a scenei artistice din Los Angeles, prin proiectele sale de artă conceptuală.
Spectacolul „Ceea ce ziua datorează nopții” arată ce legătură există între teritoriile în care au trăit strămoșii noștri și istoria noastră.
„Spectacolul coregrafic semnat de Hervé Koubi, născut în Franța din părinți algerieni, este răspunsul căutărilor sale. Ce que le jour doit à la nuit (Ceea ce ziua datorează nopții) este titlul unui roman semnat de Yasmina Khadra, care surprinde parcursul unui tânăr algerian, scindat în două identități – Younès și Jonas –, într-o țară care încearcă să-și câștige independența. Dând acest titlu spectacolului său, Hervé Koubi vorbește despre propria sa călătorie ca și copil al unor imigranți, în încercarea de a descoperi povestea familiei sale”, arată descrierea spectacolului.
Pe lângă cele două spectacole, TNRS oferă abonaților platformei și spectacole precum „Antisocial”, „Călătoriile lui Gulliver”, „De cealaltă parte a lumii”, „Conferința iraniană” și „Mici crime conjugale”.
„Platforma de video-on-demand Scena Digitală, distinsă cu premiul special UNITER, aduce și în acest an iubitorilor de arte ale spectacolului peste 36 de spectacole de teatru, teatru-film, dans și filme ale Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS)”, au transmis reprezentanții TNRS.
Scena Digitală poate fi vizionată pe bază de abonament sau bilet individual. Detalii despre bilete și abonamente sunt disponibile pe site-ul www.scena-digitala.ro.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect