7.8 C
Sibiu
miercuri, aprilie 17, 2024

FOTO Ecograf portabil pentru SMURD Sibiu achiziţionat după Maratonul Internaţional Sibiu

Cele mai citite

Un ecograf portabil a fost achiziţionat pentru autospeciala SMURD de Terapie Intensivă Mobilă Sibiu în urma proiectului de la Maratonul Internaţional Sibiu. Foarte mulţi alergători au participat la maraton pentru această cauză, iar proiectul a fost dus la bun sfârşit.
Proiectul “FAST- ecograf portabil pentru Ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) SMURD Sibiu” este finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2021, un program al Fundației Comunitare Sibiu.
Sub sloganul “SMURD aleargă FAST”, s-a reușit mobilizarea unui mare număr de alergători din cadrul SMURD, ISU, Salvamont, prieteni sau cunoștințe, dar mai ales susținători, astfel încât, la final, s-au strâns 53.903 lei, cu 50% mai mult decât îşi propuseseră iniţiatorii proiectului. Din fondurile rămase disponibile este în curs de realizare un alt proiect.
„Dragi sibieni, avem plăcerea și bucuria de a vă anunța achiziționarea unui ecograf portabil pentru ambulanța de reanimare SMURD Sibiu. Acest ecograf ajută la diagnosticarea precoce, “în teren”, a leziunilor amenințătoare de viață în cazul pacienților critici (accidentați, comatoși, care au suferit un infarct miocardic, etc) și la acordarea unor îngrijiri medicale de calitate”, a spus Csillag Paul-Bogdan, medic coordonator SMURD Sibiu, coordonatorul acestui proiect.
„Inițiativa voluntarilor SMURD Sibiu de a înscrie un proiect la Maratonul Sibiu 2021 a fost întâmpinată cu entuziasm de colectivul ISU Sibiu. Nu putem decât să ne bucurăm astăzi de atingerea obiectivului acestui proiect prin achiziționarea ecografului portabil FAST care a intrat în dotarea ambulanței de terapie intensivă mobilă. Cu această ocazie ne exprimăm aprecierea față de rezultatele obținute de parteneriatul comunitate-salvatori și suntem convinși că utilizarea acestui echipament va conduce la eficientizarea misiunilor de salvare a vieților desfășurate de SMURD Sibiu”, a precizat locotenent colonelul Lucian Trefaş, inspectorul şef al ISU Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Contoare digitale de apă pe 14 străzi din Mediaș

De miercuri, 17 aprilie, vor fi montate contoare digitale de branșament pe un număr de 14 străzi din Mediaș.Lucrările...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect