11.3 C
Sibiu
duminică, aprilie 14, 2024

Medieșeanca Bianca Crețu, în concursul pentru Trofeul Festivalului „Lucreția Ciobanu”

Cele mai citite

Membrii juriului au decis că în cursa pentru Trofeul Festivalului să intre 20 de interpreți, printre care și medieșeanca Bianca Crețu.

Recent, Bianca Crețu, a obținut premiul „Radio Timișoara” în cadrul Festivalului Național Concurs „Gelu Stan”.

Concursul cu public şi Gala Laureaţilor Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu”2024 se vor desfăşura în 9 și 10 aprilie 2024, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.

Conform Regulamentului Festivalului, la preselecţie sunt admişi solişti vocali amatori, cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 ani. Fiecare concurent va interpreta două melodii specifice zonei pe care o reprezintă, dintre care una fără acompaniament orchestral (doină, baladă sau cântec doinit).

Inițiat în memoria Doamnei Munților, Festivalul Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” este rampă de lansare pentru tinerii solişti de muzică populară şi o ocazie de promovare a muzicii şi jocului popular românesc.

Ediția cu numărul 7 a manifestării este una cu totul specială, întrucât celebrează 100 de ani de la nașterea Lucreției Ciobanu.

SURSĂ VIDEO: Centrul Creaţiei Junii Sibiu

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect