27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Ministrul Culturii, la Sibiu: „Pentru mine, FITS înseamnă foarte mult. Este un fenomen extrem de amplu și de important!”

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Ministrul Culturii consideră Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu „un fenomen extrem de amplu și de important”. Prezent la deschiderea oficială a FITS 2022, marcată odată cu inaugurarea noului sediu NTT Data Romania din strada Șerbota din Sibiu, Lucian Romașcanu a declarat că evenimentul înseamnă mult pentru România și cultura noastră.

„Pentru mine, FITS înseamnă foarte mult, pentru că m-a prins această mare bucurie a culturii românești în poziția de ministru al Culturii și, atunci, am putut ajuta mult Sibiul și în acest an. Înseamnă mult pentru România, pentru oamenii care vin aici și descoperă, pe lângă dimensiunea culturală, și dimensiunea umană și citadină a României. Probabil, cei care vin să vadă spectacole în acest Festival vor călători și în alte părți din țară. Deci este un fenomen extrem de amplu și de important. Sunt trupe care vin să joace la Sibiu și înainte sau apoi joacă și în alte părți. Este ceva unic făcut de domnul Chiriac și echipa lui și sunt foarte fericit că am posibilitatea, prin poziția temporară pe care o ocup, să sprijin”, a spus ministrul Culturii.
Întrebat ce spectacole a ales să vizioneze în cadrul FITS, acesta a precizat că pe lista sa se află „Macbeth”, al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și în regia lui Botond Nagy, și „Regele moare”, textul lui Eugène Ionesco, ce va fi pus în scenă de Theater in der Josefstadt GmbH.
„Depinde ce timp vom mai avea, că sunt foarte multe evenimente. Dar vă invit pe toți să mergeți la cât mai multe spectacole, pentru că este o sărbătoare a spiritului!”, a fost mesajul ministrului Culturii.
Începând de astăzi, Sibiul s-a transformat în capitala mondială a teatrului. Cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară între 24 iunie – 3 iulie, având ca temă „Frumusețea”. Timp de zece zile, orașul și împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanți din 75 de țări, iar publicul este așteptat la aproape 800 de evenimente în 80 de spații de joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect