20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

Muzeul „Brukenthal” va inaugura un spațiu dedicat activităților educative

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Muzeul Național „Brukenthal” va avea, în sediul din Piața Mare, un spațiu destinat activităților educative. Acesta va găzdui ateliere creative, de lectură, proiecții de film ori documentare și va fi inaugurat miercuri, 18 mai, la ora 10.30, în Casa Albastră.
Muzeul Național „Brukenthal” alocă fonduri și personal în mod constant pentru activitățile educative ce au loc în cadrul Muzeului, dar are încheiate și diferite parteneriate cu instituții școlare sau diverse ONG-uri.
În anul 2010, Muzeul Național „Brukenthal” a fost singura instituție culturală din România care a primit premiul Uniunii Europene a Premiilor pentru Patrimoniu Cultural – Europa Nostra. Muzeul a participat atunci cu programul de „Pedagogie Muzeală Descoperind Muzeul”, lansat în septembrie 2008 și coordonat de dr. Dana Hrib, pe atunci șeful secției Educație, Marketing și Comunicare.
„În anul 2021 am discutat cu doamna Andreea Miron, iar Muzeul Național Brukenthal a încheiat un acord de colaborare cu Fundația KeepGiving și compania KeepCalling punându-se bazele amenajării unui spațiu destinat exclusiv activităților educative. Este un spațiu necesar pentru activitatea de padagogie muzeală. Suntem bucuroși că, iată, de azi înainte avem un spațiu primitor pentru copii la Muzeul Național Brukenthal”, spune dr. Alexandru Chituță, coordonatorul proiectului.
Potrivit acestuia, spațiul „Brukenthal Kids” va putea găzdui ateliere creative, lectură, proiecții de film și documentare şi alte activități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect