13.1 C
Sibiu
luni, septembrie 26, 2022

Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale va beneficia de 50.000 de lei

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale” a obținut un punctaj de 86.67 în cadrul celei de a III-a sesiuni de proiecte culturale pe anul 2015, aria Patrimoniu Cultural Imaterial, a concursului de proiecte pentru finanţare nerambursabilă al Administraţiei Fondului Cultural Naţional.
Parte integrantă a programului de revitalizare și recuperare pentru cultură a a patrimoniului imaterial derulat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA, evenimentul „Meșteșuguri artistice tradiționale” urmăreşte conştientizarea populaţiei şcolare asupra valorilor perene ale civilizaţiei populare româneşti. Olimpiada își propune totodată să susțină și să îmbunătățească talentul și aptitudinile tinerilor care se dedică meșteșugurilor tradiționale.
La faza naţională a celei de-a XX a ediţii a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale” (2 august 2015) au participat 200 elevi, iar la ultima ediție au participat două grupuri de elevi din Federaţia Rusă şi Republica Bulgaria.
Înscrierile pentru ediţia de anul acesta la Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, faza judeţeană (Sibiu), vor începe în luna februarie.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Ministrul Muncii: Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate...
spot_img

Știri pe același subiect