21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Peste 2.700 de elevi, spectatori ai „La fille mal gardée”, la Teatrul de Balet Sibiu

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Elevii au avut parte, în această săptămână, de un adevărat maraton de spectacole, la Teatrul de Balet Sibiu.
Instituția a prezentat în această săptămână, de luni, 11 aprilie, și până joi, 14 aprilie, șapte reprezentații ale spectacolului „La fille mal gardée”, pentru 2.766 de elevi.
Spectacolele au fost organizate cu circuit închis, la cerere, exclusiv pentru elevii din școlile din Sibiu.
„Acum, când situația a permis să prezentăm spectacole cu ocuparea la capacitate maximă a sălii de spectacole, am reluat tradiția organizării de evenimente pentru elevi. Credem că este important ca noile generații să aibă acces la evenimente culturale de calitate, de aceea în fiecare an punem în scenă o serie de spectacole adaptate pentru tineri. Anul acesta am ales baletul comic «La fille mal gardée», adaptare coregrafică de Aleisha Gardner și Alexandru Fotescu, după Alexander Gorsky și Heinz Spoerli, pe muzică de Ferdinand Herold, Peter Ludwig Hertel și Riccardo Drigo. Spectacolul a avut o durată de doar o oră, iar libretul, în mod diferit de spectacolele pentru publicul adult, a fost înregistrat, pentru ca astfel, toți tinerii spectatori din sală să înțeleagă pe deplin acțiunea baletului. Ne bucură deschiderea școlilor din Sibiu pentru spectacolele noastre și le mulțumim tuturor celor aproape 2.800 de elevi și profesori care ne-au vizitat în aceste patru zile. Vom continua în acest an seria spectacolelor pentru tineri. În acest sens, avem în plan o serie de reprezentații pentru elevi, în luna decembrie, cu spectacolul <Spărgătorul de nuci>”, a spus Ovidiu Dragoman, managerul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu și al Teatrului de Balet Sibiu.
Următoarele reprezentații ale spectacolului „La fille mal gardée”, de această dată deschise publicului larg, vor avea loc pe 29 și 30 aprilie, de la ora 19, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect