21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Poliţiştii sibieni, măsuri de supraveghere sporită, de Florii şi Paştele Catolic

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Polițiștii sibieni, împreună cu celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, anunță că vor impune măsuri suplimentare de Florii și de Paștele Catolic.
Pentru că în acest weekend vor avea loc manifestări religioase, culturale, artistice sau sportive, inclusiv în aer liber, structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu își adaptează activităţile specifice desfăşurate în locurile aglomerate (gări pieţe, târguri, oboare etc.), în proximitatea lăcaşurilor de cult unde urmează a se desfăşura slujbe religioase cu participarea unui public numeros, precum şi în localităţile turistice şi în zonele de agrement.
„Printre măsurile suplimentare impuse la nivelul județului Sibiu, amintim: Dimensionarea corespunzătoare a dispozitivelor de siguranţă publică, acordându-se atenţie în mod special locurilor cu fluenţă mare de public, în care urmează a se desfăşura slujbe religioase şi activităţi culturale, sportive, de agrement etc.
Intensificarea activităţilor specifice de prevenire şi combatere a infracţiunilor cu violenţă şi a oricăror acţiuni de natură să împiedice desfăşurarea normală a manifestărilor specifice acestor sărbători. Desfășurarea de acțiuni împreună cu parteneri instituționali cu competențe specifice, pentru verificarea legalității activităților comerciale, în special în zone turistice și de agrement, în scopul prevenirii și combaterii încălcării prevederilor cadrului legal/ normativ incident, cu impact asupra sănătății populației.
Asigurarea prezenţei active a efectivelor de poliţie rutieră şi controlul circulaţiei pe căile de acces ce converg spre/dinspre staţiunile turistice, lăcaşurile de cult şi zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, pentru dirijarea şi fluidizarea traficului rutier şi pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere.
Folosirea, în cadrul misiunilor specifice, a aparaturii de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, de către toate formaţiunile teritoriale de poliţie rutieră. Monitorizarea traficului rutier şi coordonarea dispozitivelor de circulaţie, pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, în funcţie de condiţiile atmosferice şi de evoluţia valorilor de trafic înregistrate.
Verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de prelucrare, depozitare, transport, comercializare de animale vii, ouă sau alimente de origine animală, produse de panificaţie, precum şi vin sau alte băuturi alcoolice, sub aspectul respectării normelor sanitar-veterinare şi înregistrării în evidenţele financiar-contabile a cantităţilor de mărfuri aprovizionate sau vândute. Totodată, se va urmări identificarea locurilor unde sunt sacrificate în mod ilegal animale şi a persoanelor care se fac vinovate de nerespectarea reglementărilor legale în acest sens”, a explicat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect