19.1 C
Sibiu
luni, mai 29, 2023

Pianista Adela Liculescu, în două concerte la Sibiu

Cele mai citite

Pianista Adela Liculescu este invitata săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu. Joi, 12 mai, de la ora 19, laureata Concursului Internațional „George Enescu” 2021 va concerta la Sala Thalia, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.
Joi, publicul Filarmonicii de Stat Sibiu va putea asculta lucrări de Kodály Zoltán (Dansurile din Marosszék și „Dansurile din Galanta) și Ludwig van Beethoven – Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră în mi bemol major, op. 73 „Imperialul“). Biletele se găsesc la casa de bilete a Filarmonicii și pe iabilet.ro, la prețul de 40 lei. (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).
Cine este Adela Liculescu
Adela Liculescu a absolvit studiile de pian și muzică de cameră la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena și a avut parte și de o pregătire suplimentară în compoziție, teorie și dirijat la aceeași universitate. În prezent, este doctorandă la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Graz. Mentorii ei principali sunt: Milana Chernyavska, Avedis Kouyomdjian, Martin Hughes, Stefan Mendl și Mihai Ungureanu. Pe lângă aceasta, a participat la diferite cursuri de perfecționare cu muzicieni precum Arie Vardi, Thomas Adès, Bernd Goetzke sau Mikhail Voskresenksy. În 2021, a câștigat premiul al doilea la Concursul Internațional George Enescu de la București, unde a interpretat în etapa finală Concertul nr. 1 de Tchaikovsky cu Orchestra Filarmonicii din București și dirijorul John Axelrod la Ateneul Român.
Cine va dirija concertul
Dirijorul invitat al concertului este Horváth Gábor. Născut în 1975, la Budapesta, a absolvit secţia de dirijat cor şi pedagogie muzicală a Academiei de Muzică „Liszt Ferenc”, la clasa prof. Maklári József şi Hartyányi Judit, în anul 1998. La aceeași instituție muzicală, a absolvit secţia de dirijat orchestră în 2002. De-a lungul activităţii sale concertistice, a dirijat orchestre simfonice cum ar fi cele din Győr, Seghedin, Sibiu, Oradea, Miskolc, Eger, Gödőllő, Kosice; Orchestrele Simfonice MÁV, Danubia şi Szent István Király; Orchestrele de Cameră Solti, Liszt Ferenc, Csíki. Din 2010, Horváth Gábor deţine funcţia de director artistic și dirijor al Orchestrei Simfonice din Gödöllő. Din 2014, este doctor în muzică al Academiei de Muzică „Liszt Ferenc”.
Încă un concert al pianistei
Următoarea zi, respectiv vineri, 13 mai, publicul sibian este invitat la un recital de pian susținut de Adela Liculescu la Sala Oglinzilor. Solista va interpreta: Ludwig van Beethoven – Sonata pentru pian nr. 23 în f minor op. 57 „Appassionata”, George Enescu – Suita pentru pian nr. 2 op. 10 și Franz Liszt – Rapsodia ungară nr. 2. Biletele pentru recital sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii și pe iabilet.ro la prețul de 30 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari), iar în limita locurilor disponibile vor putea fi achiziționate și înaintea evenimentului, direct de la Sala Oglinzilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Modificarea kilometrajului unei mașini, interzisă prin lege de astăzi

Începând de astăzi, 29 mai 2023, modificarea kilometrajului unei mașini va fi interzisă prin lege.O nouă lege, prin care...
spot_img

Știri pe același subiect