22.3 C
Sibiu
luni, august 8, 2022

„Picnic muzical”, în Agnita, cu elevii Școlii „Ilie Micu” și muzică de film

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Sâmbătă, în Pădurea Steinburg din Agnita se va ține un „Picnic muzical”, pe acorduri de muzică populară, datorită elevilor de la Școala de Arte „Ilie Micu” și muzică de film, grație artiștilor de la Filarmonica de Stat Sibiu.

banner

Iubitorii muzicii populare, ai muzicii de film și nu numai, au ocazia sâmbătă, 18 iunie, de la ora 12.30, să se bucure de momente frumoase, într-un cadru de poveste.
Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” oferă în dar un spectacol al elevilor claselor de canto popular-coordonator profesor Mariana Anghel și instrumente de suflat,.
“Sâmbătă, 18 iunie, avem o surpriză pentru dumneavoastră, cei care doriţi să ascultaţi muzică şi nu cântată de oricine, ci de tineri interpreţi care acum pleacă pe drumul afirmării. Este vorba de Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu, de câţiva elevi de la clasa mea. Vă invit, aşadar, cu mare mare drag, să fiţi părtaşi la acest eveniment de la Agnita, în data de 18 iunie, sâmbătă mai precis. Poate vi se pare diferit sau ciudat, picnic muzical, dar într-adevăr aşa este pentru că va fi o locaţie specială, în natură, iar natura a fost cea care a oferit cele mai frumoase sunete, şi anume cântecul păsărilor, foşnetul frunzelor. Iată că într-un mediu deosebit, elevii Şcolii Populare de Artă şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu, de la clasa mea, vor fi acolo să vă înveselească, să vă aducă un pic de prospeţime şi să vă ofere din bucuria sufletelor lor. Vă îmbrăţişăm cu drag şi vă aşteptăm!”, a declarat Mariana Anghel, profesor de canto popular la Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” Sibiu.

Filarmonica aduce muzica de film

Filarmonica de Stat va avea, de asemenea, o contribuție importantă. Piesele din “Avengers”, “Game of Thrones”, “How to Train Your Dragon” sau “Avatar” îi vor entuziasma, de la ora 18, pe cei mai tineri, în timp ce părinții lor vor fi, cu siguranță, încântați de “Frumoasa și Bestia” sau “Jurassic Park”, iar pentru cei cu ghiocei la tâmple, orchestra sibiană a pregătit ilustrații muzicale din îndrăgitele seriale “Dallas” și “Tânăr și neliniștit”. “«Atlantis», «Cei șapte magnifici» sau «Final Fantasy» sunt alte câteva titluri celebre de pe marele ecran pe care ne-am propus să le readucem din memoria afectivă și astfel să petrecem, împreună cu publicul nostru, câteva seri de vară pline de farmec și voie bună”, a spus dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.
Momente artistice vor fi susținute, sâmbătă, și de Grupul de Chitariști din orașul Agnita, Ansamblul Casei de Cultură „I. Cocișiu” Agnita și Ansamblul Asociației „Vatra Satului” Săcădate.
Odată cu organizarea acestui picnic muzical, autoritățile locale din Agnita își propun să redeschidă parcul, iar renumita pădure Steinburg să redevină locul de altădată în care se desfășurau serbări câmpenești, un spațiu perfect pentru momente de relaxare și agrement.
Picnicul muzical este organizat de Primăria Oraşului Agnita şi de Cultură ”Ilarion Cocișiu”, cu sprijinul financiar oferit de Consiliul Judeţean Sibiu, prin Agenda Culturală.

FOTO Arhivă Mariana Anghel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect