13.2 C
Sibiu
luni, aprilie 15, 2024

Popas pentru calfele calatoare

Cele mai citite

Vizita calfelor calatoare la Sibiu incepe sa devina o traditie. Aproape 50 de mestesugari din Franta, Germania si Elvetia au venit la Sibiu pentru a-i invata pe elevii scolilor profesionale secretele folosite de membrii breslelor in munca lor.
Proiectul „Calfe Calatoare”, initiat de Parohia Evanghelica, a adus si in acest an la Sibiu mestesugari, membrii ai breslelor traditionale, care vor lucra in atelierele culturale ale calfelor amenajate in Turnul Olarilor si Turnul Dulgherilor. Acestia sunt doar cativa dintre cei aproximativ 700 de dulgheri, tamplari, zidari, pietrari si sculptori care au pornit intr-o calatorie maraton ce va dura trei ani. In premiera, calfele calatoare de la Sibiu i-au invitat pe elevii scolilor profesionale „Avram Iancu” si „Carol I” sa participe la lucrarile mestesugaresti si sa experimenteze arta traditionala medievala.


Parohia Evanghelica a pus la dispozitia calfelor o cladire din Piata Huet. Cunoscuta sub denumirea de „Casa Calfelor”, cladirea va fi renovata in acest an chiar de mestesugarii care vor ramane la Sibiu pana in luna august.
Breslele sibiene au fost atestate pentru prima data in anul 1367 intr-un document care vorbeste despre breasla tabacarilor. Breslele au avut un rol economic foarte important in dezvoltarea orasului, in principal intre secolele al XIV-lea – al XVIII-lea, cand Sibiul a fost unul dintre cele mai recunoscute centre mestesugaresti din Transilvania.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Rezultate excelente obținute de elevii participanți la Olimpiada Națională de Limba Română pentru școli cu predare în limbile minorităților

Elevii participanți la Olimpiada Națională de Limba Română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru diaspora au...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect