17.9 C
Sibiu
miercuri, iulie 6, 2022

Vacanta pe computer

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Daca in urma cu cativa ani elevii de la tara isi petreceau vacanta jucandu-se pe dealuri, acum ei au o noua optiune: pot cunoaste tainele lumii virtuale. Scolile din Laslea, Saliste si Valea Viilor au fost incluse intr-un proiect de comunicare on-line si utilizare a calculatorului intitulat „e-Vacanta!”. Acesta se adreseaza in principal zonelor in care internetul este considerat inca un lux.
In judetul Sibiu, trei scoli participa la editia din acest an a proiectului „e-Vacanta!”, lansat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), finantat prin programul „Economie Bazata pe Cunoastere” (EBC). Elevii si profesorii din localitatile Laslea, Saliste si Valea Viilor isi vor petrece o perioada din vacanta in scoli pentru activitati creative, concursuri si pentru a comunica prin internet cu elevii din cele peste 250 de scoli incluse in program.


Temele puse la dispozitia elevilor sunt „Internet de vacanta”, „Micul scriitor”, „Desene pe monitor”, „Albumul meu foto”, „Parteneriat scolar pentru viitor”, „Comunicare pentru Internet”, „Micii jurnalisti” si multe altele dintre care scolile pot alege. Editiile I si II din anii 2006 si 2007 au avut un impact pozitiv la nivel local si tocmai de aceea proiectul a continuat si in acest an.
Scopul proiectului este acela de a familiariza elevii cu tehnicile de folosire a computerului, iar pentru profesori se doreste insusirea unor metode moderne de predare. Rezultatele proiectului se vor concretiza intr-o expozitie a celor mai reusite lucrari. Bugetul de 60 milioane de dolari alocat pentru acest proiect, reprezinta un imprumut acordat de Banca Mondiala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedentDezinteres la nivel inalt
Articolul următorPopas pentru calfele calatoare
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sondaj: 1 din 5 români suferă de boli cardio-vasculare

Unul din cinci români suferă de boli cardio-vasculare și peste trei sferturi dintre ei susțin că sunt preocupați de...
spot_img

Știri pe același subiect