7.9 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

Președinta CJ Sibiu a oferit dansatorilor celebra „peană de june”

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

În cadrul celei de-a 7-a ediții a Festivalului – Concurs „Lucreția Ciobanu”, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a adus un cadou special pentru dansatorii de la Junii Sibiului: o peană de june, confecționată cu migală la Gura Râului.

Junii Sibiului, care sărbătoresc 8 decenii de activitate neîntreruptă, reprezintă unul dintre cele mai vechi ansambluri folclorice profesioniste din România. Într-un gest plin de tradiție și simbolism, Daniela Cîmpean a înmânat personal „peana de june” celui mai tânăr dansator al ansamblului.

Publicitate

Realizată manual de către Maria Berbescu, o pensionară talentată și iubitoare a portului popular din Mărginimea Sibiului, „peana” este simbolul dansatorilor de la Junii Sibiului, fiind în același timp purtat la pălărie, în perioada dintre Crăciun și Anul Nou, de către toți tinerii necăsătoriți din Gura Râului.

Publicitate

„Este un simbol al tinereții, al forței și al vigorii cu care dansați pe scenă. Este un cadou pe care vi-l fac, dincolo de dragostea și respectul pe care vi le port”, a spus Daniela Cîmpean, la înmânarea „peanei de june” celui mai tânăr dansator al ansamblului.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu încheie pe locul 4 la Turneul Final Național

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu a încheiat turneul final național de volei pe locul patru, după un meci...

Știri pe același subiect