2.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Proiect de cercetare la Muzeul Național Brukenthal finanțat de National Geographic Society

Cele mai citite

Muzeograful Dr. Nicolae Trif va desfășura începând din luna aprilie a acestui an, un proiect de cercetare finanțat de prestigioasa instituție de explorare și cercetare, National Geographic Society.

Proiectul, cu titlul „Rechini și pisici de mare fosile din Oligocenul și Eocenul Bazinului Transilvaniei (România)” implică o extinsă cercetare în teren și laborator cu o echipă complexă de specialiști în diverse ramuri ale paleontologie (paleoecologie, vertebrate, nevertebrate, medii sedimentare, etc.), dar și cu voluntari care au avut o activitate excepțională în cadrul muzeului.

Alături de domnul Trif vor participa alte 7 persoane din mai multe universități și institute de cercetare din România dar și un specialist în imagine și electronică.

Sunt implicați cercetători de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca prin Facultatea de Biologie și Geologie și Facultatea de Știința și Ingineria Mediului dar și de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Geografie și Geologie precum și persoane neafiliate (în ordine alfabetică): Conf. univ. dr. Ramona Bălc (nannoplankton calcaros), Șef. lucr. Dr. Raluca Bindiu-Haitonic (foraminifere), MSc. st. George Gabor (foraminifere), Dr. muz. Sergiu Loghin (ostracode și sedimentologie), Șef. lucr. dr. Cristian Mircescu (interpretări microfacies), ing. Călin Nemeș (optică și electronică), ing. Vasile Todoran (r.).

„Sunt deosebit de onorat că National Geographic Society m-a desemnat câștigător în concursul pentru finanțarea unui proiect foarte important pentru cercetarea paleontologică din România. Consider că era absolut necesar, domeniul paleontologiei peștilor cartilaginoși fosili din România fiind de interes internațional major”, a declarat Nicolae Trif.

În prima etapă va avea loc cercetarea în teren cu deplasarea întregii echipe a proiectului în partea de nord și nord vest a României, acolo unde se află mai multe locații de interes paleontologic. Va urma apoi etapa de laborator în care se vor prelucra specimenele colectate, se vor desfășura analize specifice, pentru stabilirea mai exactă a vârstei materialului colectat dar și pentru reconstituirea condițiilor de paleomediu. Participarea specialiștilor din mai multe sub-domenii ale paleontologiei va asigura o cercetare complexă și integrată.

Rezultatele vor fi prezentate atât publicului larg cât și studenților și specialiștilor în domeniul paleontologiei dar și din domenii conexe precum ecologia, mediului înconjurător și biologiei, în cadrul unor conferințe și a unor scurte expoziții temporare.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Cea mai mică inimă artificială din lume, creată de studenţii români, premiată la o competiție globală

Un grup de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a dezvoltat cea...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect