17.9 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

„Şcoala de Vară”, premieră marca ULBS

Cele mai citite

Anul acesta Universitatea „Lucian Blaga” vine cu o premieră. Este vorba despre programul „Şcoala de Vară”, cu tema „Alege-ţi cariera SMART”, ce se desfăşoară în perioada 15-21 iulie şi este adresată în mod special elevilor din clasa a XI-a.

banner
banner
banner
banner

„Plasez acest eveniment în contextul strategic pentru Universitate. Deschiderea către mediul extern Universităţii şi nu ne referim aici doar la instituţii culturale sau publice, ci şi la zona preuniversitară, unde ne dorim să fim mult mai prezenţi. Conceptul este unul în permieră şi îşi propune să-i ajute pe elevi să-şi găsească profesia potrivită”, spune prof. univ. dr. Livia Ilie, prorector responsabil cu strategia organizatională şi financiară. În acest context „Şcoala de Vară”, va pune la dispoziţia participanţilor o săptămână de workshop-uri şi activităţi diverse, care să-i ajute pe elevi să îşi aleagă viitoarea carieră. Fiecare facultate a propus activităţi prin care să pună elevii în contexte diferite, specifice diverselor profesii. Sunt şi workshop-uri generale, care ajută la dezvoltarea unor competenţe transversale. Vor fi aşteptaţi peste 150 de elevi din 8 judeţe (Alba, Vâlcea, Hunedoara, Mureş, Braşov, Harghita, Covasna, Olt), care vor explora toate cele 75 de specializări ale universităţii, vor locui în căminele universitare, vor lua masa la cantină şi se vor distra la serile studenţeşti ca nişte adevăraţi studenţi. Nu vor lipsi nici focul de tabără, teatrul sau sportul. De asemenea vor fi 10, 15 cadre didactice din învăţământul preuniversitar care vor însoţi elevii. Perioada de înscriere în „Şcoala de Vară” este între 24 mai şi 24 iunie, iar perioada de selecţie între 25 iunie şi 27 iunie 2013. Taxa de participare este de 390 de lei şi poate fi achitată în perioada  28 iunie – 3 iulie 2013. 

Pentru a participa la Şcoala de Vară sunt anumite criterii. O selecţie se va face în fucţie de rezultatele la învăţătură, de o scrisoare de recomandare de la diriginte şi, nu în ultimul rând, de o scrisoare de prezentare prin care elevul trebuie să explice de ce ar avea nevoie de Şcoala de Vară.

Prof. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” a declarat că „Şcoala de Vară ” vine ca o modalitate de prevenire a abandonului universitar pe considerente de necunoaştere suficientă a profilului ales. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect