6.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Târgul de Crăciun, deschis în 13 noiembrie. Mai puțini expozanți sau mai multe zone de desfășurare a evenimentului, printre scenariile propuse de organizatori

Cele mai citite

 

Ca în fiecare an, în Sibiu, Crăciunul vine mai devreme. Acest lucru e posibil datorită Târgului de Crăciun, un eveniment aflat la cea de-a 14-a ediție și care se va desfășura în perioada 13 noiembrie 2020 – 2 ianuarie 2021. Anul acesta, Târgul va fi puțin altfel, iar organizatorii iau în calcul, în prezent, două scenarii pentru desfășurarea manifestării ce adună mii de turiști din toate colțurile țării și nu numai.

Evenimentul va fi adaptat măsurilor COVID-19, dar atmosfera va fi cea renumită, după cum anunță organizatorii.
„Detaliile despre cum se ține Târgul nu sunt încă stabilite. Noi avem, deocamdată, două scenarii de lucru, dar care nu sunt încă sigure. Vrem să fim pregătiți și, cu relativ scurt timp înainte – probabil cam o lună -, vom putea ști exact cum vom desfășura evenimentul”, a spus Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul Târgului de Crăciun din Sibiu, pentru Sibiu100%.
Potrivit acestuia, primul scenariu de desfășurare a Târgului vizează o variantă redusă a numărului de căsuțe. Spațiul ocupat în Piața Mare ar fi același, dar numărul expozanților va fi redus de la 110 la 70, astfel luându-se în calcul distanțarea socială.
Piața Mică, Piața Huet și strada Bălcescu, zone suplimentare pentru Târgul de Crăciun
Cel de-al doilea scenariu pe care îl au în vedere organizatorii se referă la mai multe zone în care se poate desfășura Târgul de Crăciun.
„Scenariul al doilea este acela în care folosim și alte zone din centrul Sibiului, respectiv Piața Huet, Piața Mică, strada Nicolae Bălcescu. Dar pentru acest lucru trebuie să facem noi niște propuneri concrete care trebuie să fie supuse aprobării. Toate scenariile acestea sunt interne, nu sunt încă autorizate, însă acesta e planul nostru, adică să propunem câteva variante, să informăm din timp, ca atunci când ne apropiem de eveniment să ne putem adapta și să știm ce avem de făcut. În cel de-al doilea scenariu am putea să ne apropiem de numărul clasic de căsuțe, respectiv 110”, a explicat Andrei Drăgan.
„Nu va fi o ediție de compromis!
Organizatorii evenimentului spun că au definitivat deja contractele pentru varianta restrânsă a Târgului și că pentru cea extinsă vor mai aștepta un timp, pentru a vedea noile reglementări și evoluția pandemiei.
De asemenea, organizatorii precizează că atmosfera Târgului de Crăciun nu va fi schimbată.
„Focusul nostru e ca atunci când cineva ajunge în Piață să vadă că târgul nu va arăta cu mult diferit față de anii trecuți. Noi am crescut de-a lungul timpului. Multă lume nu prea își dă seama cu cât a crescut sau nu Târgul, pentru că avem  metode privind felul cum amplasăm căsuțele. Piața nu va fi goală anul acesta! Nu va fi o ediție de compromis în niciun caz. Vrem să fie una în care oamenii să se bucure de eveniment așa cum s-au obișnuit, dar să și putem respecta măsurile impuse”, a mai spus Andrei Drăgan.
Târgul va fi deschis în perioada 13 noiembrie 2020 – 2 ianuarie 2021, zilnic, între orele 10 – 22. Până acum, Târgul era inaugurat prin spectacole și concerte, dar anul acesta, arată organizatorii, evenimentul nu va fi deschis cu fast.
„Nu ne gândim să mai avem un concert sau un eveniment sub forma în care s-au obișnuit spectatorii. Este deja o decizie luată: nu va mai fi un spectacol care să implice ca oamenii să stea să se uite într-un singur loc, ca la un concert. Asta nu va fi posibil”, conchid organizatorii.
 
 

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi menținut până la finalul sezonului rece

Ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi menținut în plată, la același nivel, până la finalul sezonului rece noiembrie 2023...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect