Loredana a jucat Călușul cu Junii Sibiului, în Piața Mare

Festivalul „Cântecele Munților”, ediția a 47-a, a tras cortina duminică seară cu un spectacol incendiar. Loredana și Junii Sibiului au făcut spectacol împreună, jucând și Călușul.

Mii de spectatori s-au bucurat de show-ul oferit de artiști în Piața Mare, unele cele mai cunoscute piese ale Loredanei răsunând în centrul Sibiului. Printre ele s-au numărat „Bună seara, iubito!”, „Zig-Zagga” și cântece lăutărești și populare, alături de Robert Târnăveanu, Mihai Teacă, Cătălin Iancu, Adrian Neamțu, Paul Ananie, Oana Tomoiagă, Gabriel Dumitru, Andreea Haisan și Alexandru Brădățan.
Orchestrația a fost semnată de Cristian Obrejan, unul dintre cei mai renumiți dirijori din țară.
„Este un vis împlinit ediția cu numărul 47. Și vă spun un secret. Sunt născută în 1974 și la ediția inversă decât anul nașterii, 47, mi s-a îndeplinit un vis: cea mai veche formație de dansuri din România, Junii Sibiului, alături de cel mai mare artist pop al României, Loredana!”, a spus Silvia Macrea, directorul festivalului și al CJCPCT „Cindrelul – Junii Sibiului”.
Ediția din acest an a Festivalului s-a desfășurat între 2-7 august, în diferite spații din municipiul Sibiu și a adus cântece și jocuri populare din Europa, Asia și America. De altfel, au fost ateliere susținute de artiștii Festivalului, precum și mega-spectacole în centrul Sibiului.
„Cântecele Munților” este cel mai mare festival folcloric al județului Sibiul, fiind inclus în calendarul prestigiosului Consiliu Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice. Acțiunile CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu sunt posibile cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu. Acțiunea este cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

FOTO- VIDEO Junii Sibiului

https://www.facebook.com/JuniiSibiului/videos/588731782752230

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect