Calfele călătoare revin și poposesc la Sibiu

În perioada 8 – 22 august 2022, calfele călătoare din Germania, Elveţia şi Franţa revin la Sibiu.

Așa după cum o face de peste 15 ani în mod activ, Asociația Casa Calfelor Sibiu, organizatoarea evenimentului, îi invită pe toți cei interesați în curtea catedralei evanghelice din Sibiu, pentru a i se alătura în prezentarea diferitelor tehnici meşteşugăreşti tradiţionale şi moderne, la ateliere de lucru sau la sesiuni de discuții cu meșteșugarii călători consacrați. Deschiderea festivă a atelierelor va avea loc în 10 august 2022, ora 18.00, în Piața Huet.

În cadrul acestui proiect e pregătită și o expoziție documentară, care va putea fi vizitată zilnic în Piața Huet (vis a vis de Casa Calfelor, pe gardul catedralei evanghelice), precum și un mic concert în aer liber, care va avea loc în data de 21 august 2022, în Piața Huet.

Vreme de opt zile, în perioada 22 august – 4 septembrie 2022, organizatorii vor oferi din nou copiilor din medii defavorizate și nu numai o serie de mini-ateliere meșteșugărești și artistice. Proiectul își propune să promoveze meșteșugurile prin micro-cursuri de fierărie, olărit, gătit și vopsire a textilelor dedicate copiilor.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect