„Skoro damoi! Speranță și disperare” la Forumul Democrat al Germanilor din România – Sibiu

Miercuri, 10 august 2022, ora 18:00, Sala oglinzilor din cadrul Forumului Democrat al Germanilor din România (Sibiu, str. General Magheru, nr. 3) va găzdui lansarea noului volum semnat de dr. Irmgard Sedler, „Skoro damoi! Speranță și disperare. Deportarea sașilor din Transilvania în lagărele sovietice de muncă, 1945-1949”, Ed. Honterus, 2022.

Evenimentul este organizat de Muzeul Național Brukenthal, în colaborare cu Asociația culturală Octavian Smigelschi, Forumul Democrat al Germanilor și Editura Honterus din Sibiu.

„Skoro damoi” face trimitere la iminenta întoarcere acasă a celor deportați din Transilvania în lagărele de muncă rusești, ce a fost inițial condensată în comunitățile de lagăre din Donbass, Urali și Siberia într-o cifră de speranță mobilizatoare și de susținere a vieții, pentru ca mai apoi, când a fost demascată ca zvon propagandistic despre întoarcerea acasă, să se transforme într-o expresie a dezamăgirii, resemnării și disperării.

Tirajul volumului tipărit în anul 2021 în limba germană și apărut în Germania Skoro damoi – Hoffnung und Verzweiflung…: Siebenbürger Sachsen in sowjetischen Arbeitslagern 1945 – 1949, s-a epuizat într-un timp foarte scurt. Cu sprijinul Formului Democrat al Germanilor din România, volumul apărut acum la Sibiu, tradus în limba română, a fost finanțat de Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect