19.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Zilele Europene ale Patrimoniului

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Cu ocazia Zilelor Internaționale ale Patrimoniului, județul Sibiu va găzdui o serie de evenimente culturale între 18 și 24 septembrie.
Astfel, astăzi, 18 septembrie specialiştii DJC Sibiu şi mai mulţi arhitecţi sibieni vor merge în şcolile din municipiul Sibiu dar şi din judeţ unde vor discuta cu elevii despre patrimoniul industrial din municipiul Sibiu şi din judeţul omonim. Sâmbătă, 19 septembrie, DJC Sibiu organizează un tur dedicat descoperirii patrimoniului industrial din municipiul Sibiu, traseul vizând cele mai importante obiective industriale din vechea cetate a Sibiului. Plecarea se face la orele 11:00 din intersecţia străzilor 9 Mai, Ocnei şi Faurului, iar turul este gratuit. Înscrierea pentru participare la acest tur se face prin transmiterea unui mail la adresa djc.sibiu@gmail.com sau prin telefon la numărul 0269.210.113.
Sâmbătă, 19 septembrie, DJC Sibiu organizează un tur specializate dedicate descoperirii patrimoniului. Tot sâmbătă, la Căminul Cultural din Râu Sadului va avea loc la ora 12:00, prezentarea cu tema „Descoperiţi Râu Sadului” urmând ca de la orele 13.00 să se vorbească despre „Patrimoniul tehnic de pe Valea Sadului”. În aceeași zi, porțile muzeului Sadu I, fosta centrală hidroelectrică, își va deschide porțile pentru oricine dorește să viziteze un obiectiv turistic mai puțin cunoscut al județului Sibiu. Muzeul va fi deschis între orele 10:00 și 15:00, iar intrarea va fi gratuită.
La Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, elevii și studenții vor beneficia de intrare gratuită și de două ghidaje având ca temă principală: ,,De la meşteşug la industrie – patrimoniul tehnic şi industrial din România”. Cele două ghidaje vor fi puse în scenă la orele 13 şi 15, iar startul lor va fi dat la poarta principală (Intrarea nr.1) a Muzeului.
Ultima activitate va avea loc în librăria Habitus în data de 24 septembrie, începând cu orele 17:00, unde va avea loc o dezbatere cu tema „Noi perspective privind revitalizarea patrimoniului tehnic şi industrial din judeţul Sibiu”. În faţa librăriei se va amenaja o expoziţie stradală cu proiectele realizate de participanţii Universităţii de Vară de la Sibiu, proiecte dedicate reamenajării unui sit industrial sibian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Poliția Locală a întocmit 89 de amenzi șoferilor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fără a avea acest drept

Persoanele cu dizabilități din Sibiu au la dispoziție 208 locuri de parcare pe domeniul public al municipiului Sibiu, atât...
spot_img

Știri pe același subiect