19.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Ziua Internațională a Cititului împreună, la Sibiu și Mediaș

Cele mai citite

În 16 februarie 2017, Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth” Mediaș împreună cu Asociația „Citim Împreună România” (CIR), inițiatoarea proiectului, și alte 80 de unități culturale și de învățământ din România, va celebra Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări, organizată de către Lit World. Cei care vor călca pragul bibliotecii din Mediaș vor afla că lectura este atractivă, îți aduce zâmbetul pe buze și te ajută să descoperi noi prieteni prin intermediul cărților. Din Valiza cu povești vor ieși pentru copii, nu doar personaje imaginare, precum elefănțeii echilibriști sau vulpea fotograf, ci și personaje de vârsta lor: Ema, Julie cea săltăreață, Domnul TIC. Pentru eveniment, biblioteca a pregătit 5 sesiuni speciale de lectură publică și un atelier practic pentru educatoarele din Mediaș care doresc să-și îmbunătățească arta de a spune povești celor mici. La ora 9 la sediul Grădiniței „Bucuria Copiilor”, la ora 10.30 la bibliotecă, la ora 11 tot la bibliotecă, iar la ora 13 are loc cercului educatoarelor din Mediaș, iar la ora 14.30 vor fi prezenți la biblioteca elevii Colegiului Tehnic „Mediensis” Mediaș.
Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI) va aduce prezența unui scriitor pentru copii în mediul online, sesiunea fiind realizată prin intermediul SKYPE-ului, împreună cu o serie de materiale și recomandări bibliografice, pentru a stârni interesul nu doar pentru cei mai mici cititori, ci și pentru adolescenți, părinți, bunici. Scriitorul care va intra în direct cu copiii la Mediaș este Sînziana Popescu, o prozatoare și autoare de teatru pentru copii și tineret din Târgu Mureș. Sesiunea de citit povești realizată de Sînziana Popescu pentru Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth” este programată să aibă loc pe 16 februarie 2017, la ora 12:20. Principalul obiectiv al acestui speed-training este acela de a prezenta câteva tehnici de lectură, însoțite de o recomandare bibliografică, adică de o listă generoasă de titluri, al cărei conținut să fie în concordanță cu interesul celor mici.
În județul Sibiu, Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI) este sărbătorită atât în Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth’’, cât și în Biblioteca Județeană ASTRA, locul în care trainerii povestași îți dezvoltă creativitatea și te provoacă să devii chiar tu, un personaj din povestea preferată.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect