14.6 C
Sibiu
vineri, mai 3, 2024

Momentul trecerii dintre ani – perioada perfectă pentru a lucra pentru propriile țeluri (II)

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Pentru că anul 2015 este pe punctul de a se încheia și ne apropiem de noul an, dorim să vă prezentăm câteva recomandări care să vă ajute să vă îndepliniți țelurile și să faceți pași importanți în împlinirea personală. O serie de specialiști au răspuns pentru cititorii Sibiu 100% cum este recomandabil să închei un an, ce înseamnă un bilanț corect și util și cum să îți stabilești eficient obiectivele, astfel încât să ajungi să înregistrezi un maxim de performanță.

Nu ai ratat nimic. Ai învățat!
Imensa majoritate a oamenilor își stabilesc obiective pornind de la ce cred că e posibil nu de la ce își doresc cu adevărat. Acest mod de a porni la drum în noul an este greșit pentru că:te limitează – chiar dacă ai putea să realizezi ce îți dorești, nu îți propui pentru că nu crezi că poți și te blochează – chiar dacă știi ce anume îți dorești, în timp ajungi să nu mai crezi că dorințele tale sunt „adevărate” pentru că exersezi să NU le dai curs. De fapt, am sa fiu mult mai tranșant: acest mod de stabilire a obiectivelor îți ucide visurile ! E valabil și la săraci și la bogați, și la oamenii performanți și la cei mediocri, și la tineri și la bătrâni….E valabil pentru imensa majoritate a oamenilor….Poate că te gândești că performerii nu sunt afectați de acest flagel…Așa am crezut și eu multă vreme… Îți spun însă ce a funcționat la mine în mod evident, printr-o schimbare de paradigmă de la ce POT la ce VREAU. La această schimbare mentală am adăugat o orientare feroce către viitor. În momentul în care îmi stabilesc un scop, dar rezultatul nu e exact așa cum mi-am dorit, îl cataloghez drept ÎNVĂȚARE și mă gândesc cum mă poate ajuta să îmi ating scopul. Dar atenție ! Această atitudine vine DUPĂ ce mi-am stabilit obiectivul și am trecut la acțiune, nu înainte. De exemplu, dacă VREAU să învăț tenis de câmp la nivel de jucător profesionist în 3 luni, dar nu reușesc în acest interval decât să ating nivelul de amator, nu mă supăr și nu mă…dezamăgesc ! Înseamnă că inițial nu am avut destulă informație de calitate legat de ce este posibil și ce nu ! Acum am ! Acum mi-am dat seama că pentru mine e fezabil să ating acest obiectiv în 6 luni ! Așa că mă orientez în viitor… peste încă 3 luni…. îmi intensific eforturile și urmăresc obiectivul cu și mai mare focalizare … Concret, dacă îți stabilești obiective pentru anul care vine, dă-ți voie să visezi. Pune visurile pe hârtie și apuca-te de treaba, apoi fixează-ţi un moment din anul viitor în care sa reevaluezi unde te afli, ce e posibil și cum poate fi ținta reajustată ! Asta îți ia de pe umeri presiunea că…”vai !!!”, iar ai ratat…Nu ai ratat nimic de fapt ! Ai ÎNVĂŢAT ce se poate face mai bine, atât ca pași de urmat cat și ca realism al fixării țintei ! Dacă vrei să îți îndeplinești visurile în anul următor (nu doar să îți ”îndeplinești obiectivele”), sugestia mea este să îți pui pe hârtie 3-4 VISURI / DORINȚE pentru un an întreg și să îți propui ca la interval de 3-6 luni să le reevaluezi. La fel ca un drumeț experimentat, după câțiva kilometri parcurși, urcă-te pe un pisc înalt sau într-un copac înalt și câștigă perspectivă, uitându-te atât înapoi cât și înainte. Pune-ţi de pe acum în calendar o perioadă de 1-2 zile în care să faci evaluarea obiectivelor tale anuale.Nu schimba acea perioadă pentru nimic și cu nimic! Este momentul tău de maturitate și adevăr. Este ceea ce te va diferenția de oamenii excelenți pentru că te va poziționa în categoria maeștrilor ! Inspiratie!
Andy Szekely – Business trainer & coach, speaker, autor si antreprenor
În 2016 fii mai conștient de visele tale
Suntem la final de an. Probabil deja ai programat ședinta de final de an. Contabilitatea face ultimele calcule și trageți linie să vedeți cum a trecut 2015 peste voi. Vei avea ținte pe care le-ai bifat, dar si altele care au rămas nerealizate. Sărbătorește realizările și fă un plan pentru ca anul următor să poți să realizezi mai multe. E normal să ai ținte nebifate, asa că nu îți consuma energia plângându-te pentru ele. Canalizează-ți energia și resursele către reușite.
Voi face și eu o ședință de final de an. Vom analiza cifra de afaceri și profitul. Vom vedea ce am reușit să bifăm de pe dreamchart și ce nu. Însă nu cred că ar trebui să ne facem socotelile numai la final de an. E ca și cum am face curățenie în casă numai înainte de Crăciun, iar în restul anului nu facem nimic ca să menținem ordinea și curățenia. Ar fi stupid să faci asta, așa-i? Pentru că nu menții problema sub control, însă alegi să te ocupi de ea numai la final de an.
Așa că îți dau o provocare pentru 2016 – alege să ții lucrurile sub control. Pune-ți ținte înalte, dar nu le evalua numai la final de an. Discută-le cu echipa ta și analizați împreună la fiecare ședință cât mai aveți până ajungeți la ținta pe care v-ați propus-o. În 2016 visele tale pot să fie în controlul tău. Nu le mai lasă pe final de an, ci fii conștient de ele în fiecare clipă. Nu mai irosi niciun moment pe sarcini de moment, care nu te ajută să crești în perspectivă și vei vedea că vei avea un an de poveste!
Un 2016 fantastic să ai!
Lorand (care lupta in fiecare moment pentru tintele lui) Soares Szasz
Business coach, trainer, speaker, autor, antreprenor

Trezește-te și trăiește!
Această zi este un dar, bucură-te la maxim!

2015 a trecut parcă foarte repede pentru unii dintre noi şi foarte încet pentru alţii, am avut parte de lucruri frumoase şi mai puţin frumoase, de provocări şi de succese. Cum ar fi să începi anul 2016 fiind recunoscător pentru tot ceea ce ţi s-a întâmplat în 2015? Să fii recunoscător pentru ceea ce ai, ceea ce eşti, ceea ce simţi şi mai ales să fii recunoscător pentru această zi, pe care ai primit-o în dar. Când te trezeşti dimineaţa, mulţumeşte pentru lumina zorilor, pentru viaţa ta şi pentru vitalitatea de care te bucuri. Oferă mulţumiri pentru hrana pe care o consumi şi pentru bucuria de a trăi pe acest pământ. Te provoc: până la sfârşitul anului fii zilnic, cât poţi tu de mult, recunoscător şi spune mulţumesc de mai multe ori pe zi. Fii recunoscător în rugăciunile tale, cu familia ta, cu colegii tăi, fii recunoscător cu ţine. Savanţii, filozofii, inventatorii, exploratorii şi profeţii care au practicat recunoştinţa au cules roadele acesteia, marea majoritate fiind perfect conştienţi de puterea ei inerentă. Cunoaşterea este o comoară, iar cheia care permite accesul la ea este practica. Cuvântul Mulţumesc este puntea de legătură între starea ta actuală şi viaţa la care visezi iar formula este: 1. ALEGE să gândeşti şi să rosteşti în mod deliberat cuvântul mulţumesc. 2. PRIMEŞTE cu bucurie recunoştinţă ce se întoarce la ţine. 3. DĂRUIEŞTE recunoştinţă necondiţionat. Recunoştinţa este o stare de spirit. Legea lui Newton spune că ceea ce primeşti este întotdeauna egal cu ceea ce oferi. Dacă vei practica recunoştinţa în mică măsură, viaţa ta se va schimbă într-o măsură la fel de mică. Invers, dacă vei practica intens recunoştinţa în fiecare zi, viaţa ta se va schimba dramatic, în maniere pe care acum nu ţi le poţi imagina. Această zi este un dar pentru mine şi sunt recunoscătoare, aleg să mă bucur la maxim şi sunt deschisă să dăruiesc: „Mulţumesc pentru că exişti!”
Ramona Tiepac
Coach, trainer John Maxwell Team

Citește și: Momentul trecerii dintre ani – perioada perfectă de lucru pentru propriile țeluri

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Mai multe posturi TV au fost eliminate din grila Digi

RCS&RDS a decis să elimine din grila de programe mai multe posturi TV, însă alte canale au fost introduse...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect