22.2 C
Sibiu
luni, august 8, 2022

Guvernul ar putea raționaliza la iarnă gazele pentru marii consumatori

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Războiul din vecinătatea României ar putea aduce o iarnă extrem de dificilă din punct de vedere al gazelor naturale.

Potrivit unor surse guvernamentale, G4 Media scrie că scenariul negru pentru anotimpul rece este raționalizarea consumului la marii consumatori industriali dacă România nu va face rost de gaze din import.

banner

În acest moment, țara noastră își asigură 85% din necesarul intern din producția proprie, iar restul de 15% din importuri. În cazul în care Moscova va întrerupe la iarnă complet furnizarea de gaze naturale, România ar putea importa din Azerbaidjan. Există deja un memorandum, însă mai este nevoie de acordul Turciei pentru tranzit. Țara noastră ar mai putea importa gaz din Emiratele Arabe Unite, dar și aici are nevoie de un acord din partea Turciei.

O altă variantă, deja utilizată de alte state, este folosirea gazul lichefiat adus cu vapoarele speciale din SUA în porturile din Grecia. În schimb, aici e nevoie de finalizarea unei conducte care să lege Grecia de Bulgaria, scrie G4Media. Dacă România nu va face rost de gaze din import, Guvernul ia în calcul raționalizarea consumului la marii consumatori industriali. În schimb, în niciunul dintre scenarii nu se pune problema raționalizării furnizării gazelor pentru populație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect