13.1 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

Povestea unei noi investiții în industria auto, în zona Sibiului, între „fake news” și realitate

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Informația referitoare la un nou investitor care ar urma să construiască o uzină auto în Transilvania, a fost publicată de presa din județul Alba, dar și de unele publicații centrale, după ce mai multe primării și consilii județene au primit o adresă de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, prin intermediul InvestRomania, via ADR Centru. 
O companie străină din industria auto, a cărei identitate nu a fost anunțată, caută un teren pentru o investiție într-o nouă fabrică. Așa suna informația care a început să circule pe mai multe canale, sursa fiind primăriile din diferite localități ale județelor Alba și Sibiu. Edilii fuseseră rugați să identifice terenuri mari, compacte, pe care s-ar putea construi o fabrică și care să aibă mai multe caracteristici.
Potrivit informațiilor transmise, trebuia să fie un teren de circa 70 hectare, compact, să dispună de rețea de curent electric de 55 MW, în 2023, și 100 MW în 2024, sursă de gaze naturale, 4000 mc/h – 7.500 mc (2023 – 2024), surse de apă  – 2.400 mc/zi – 4.400 mc/zi (2023 – 2024), rețea de canalizare cu o capacitate de 300 mc/zi, disponibilă în 2023.
Mai mult, era obligatorie poziționarea în apropiere de autostradă și reprezinta un avantaj apropierea de calea ferată.
Informația s-a dovedit a fi „un fake news”, după cum ne-a declarat Nicolae Mărginean, directorul de comunicare al ADR Centru.
Această cerere a pornit, de fapt, de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat care a transmis solicitări mai multor primării din Transilvania, prin InvestRomânia, pentru identificarea unui astfel de teren. Instituția care a trimis efectiv cererile, în 18 august, este ADR Centru, care se ocupă de județele Alba, Sibiu, Brașov, Mureș, Harghita și Covasna.
Potrivit lui Nicolae Mărginean, director de comunicare al ADR Centru, „concret în acest moment nu există niciun investitor care să-și manifeste interesul pentru a construi o fabrică. Există mai mulți investitori care ne-au solicitat informații pentru spații de peste 20 de hectare, dar niciunul nu a precizat în mod expres că vrea să construiască. Mulți sunt de fapt reprezentanți ai altor companii.” De fapt, potrivit lui Mărginean, cererile trimise primăriilor au ca scop crearea unui portofoliu pentru participarea la Târgul Expo Real Munchen, târg de imobiliare, unde România va merge pentru a găsi potențialii investitori.
”Având în vedere cele de mai sus, vă rugăm să ne sprijiniți în identificarea unor amplasamente pentru investiția prezentată mai sus. În cazul în care există astfel de amplasamente, vă rugăm să completați Anexa 1 pentru fiecare locaţie identificată, ţinând cont de cerinţele investitorului prezentate mai sus. Pot fi incluse aici atât locații aflate în proprietate publică cât și privată, în măsura în care vă sunt cunoscute”. Așa suna textul solicitării trimise de ADR Centru primăriilor din județele Regiunii Centru.
 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect