20.2 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

”Raftul cu bunătăți locale” de la Profi, cu partenerii ”Produs în Sibiu”

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Mai mulți producători locali iau parte, începând cu această săptămână, la un program de susținere și promovare a activității lor, intitulat: ”Raftul cu Bunătăți Locale”. Proiectul este demarat de Profi , iar prin acesta, producătorii locali sunt încurajați să ducă mai departe rețetele lor tradiționale. Pentru început, aproape 20 de producători alimentează ”Raftul cu Bunătăți Locale” din magazinele Profi selectate din județul Sibiu. Între acești producători, am regăsit numeroși parteneri ai campaniei ”Produs în Sibiu”.

Publicitate

Evenimentul de lansare a avut loc azi, 11 aprilie, la magazinul Profi din Sibiu, str. Nicolae Iorga, nr. 52, în prezența reprezentanților administrației publice locale, a producătorilor locali, dar și a cumpărătorilor aflați la acel moment în magazin.

Publicitate

Producătorii locali din Sibiu, în ”Raful cu bunătăți”

”Raftul cu Bunătăți Locale este cea mai naturală şi sinceră declarație de dragoste pentru România şi români, pentru meşteşugul autentic şi artizanii gustului bun. Ne asigurăm că ceea ce este bun şi sănătos îşi găseşte loc în retailerul modern. Profi ajută micii producători locali care gătesc ca pentru propria lor familie să ajungă la cât mai multe familii din România, iar cei care vin în magazine pot regăsi gusturile autentice, din ingrediente atent selecționate, meşteşugite cu dragoste de micii producători din județul Sibiu. Toți producătorii care constatăm că fac bunătăți ce merită descoperite şi savurate se regăsesc pe platforma ”Via Profi”. lar de azi produsele lor şi-au găsit loc și la Raftul cu Bunătăți Locale din magazine Profi selectate din județul Sibiu, putând astfel ajunge la cât mai multe familii”, a declarat Călin Costinas, Director General adjunct Profi.

Călin Costinas, Director General adjunct Profi

Unde găsești ”Raftul cu Bunătăți Locale” în Sibiu

”Raftul cu Bunătăți locale” se regăsește, până acum, în magazinele: Profi Super din Str. Semaforului 14, Profi Super din Str. Lungă 67 şi Str. Nicolae lorga 52, dar şi în Şelimbăr, la Profi Super din Str. Mihai Viteazul 292.

Toate produsele sunt puse la vânzare în cantități limitate și doar în magazine selectate, pentru a permite producătorilor să îşi păstreze modul de preparare şi calitatea produselor, fără a insista pe cantitate.

”Raftul cu Bunătăți Locale ajută micii producători să existe şi să se dezvolte, dar şi consumatorii să ajungă la gusturile autentice pe care le apreciază, la produse proaspete şi sănătoase pe care să le împartă cu familiile lor. Acest program nu are o miză economică pentru Profi, fiind o altă cale prin care înţelegem să punem suflet în comunitate si in România, aşa cum face fiecare dintre micii producători pe care i-am selectat. Participanții la acest program primesc inclusiv ajutor în realizarea documentației şi obținerea avizelor necesare pentru vânzarea conformă a produselor lor, în timp ce Profi le facilitează distribuția prin flota proprie şi oferă suport în promovarea lor”, explică Gaetan Pacton, Directorul General Profi.

Gaetan Pacton, Directorul General Profi

Programul de susținere a producătorilor locali, inițiat de Profi prin ”Raftul cu Bunătăți Locale”, a fost prezentat prima dată în septembrie 2022, la Festivalul organizat la Apos. De atunci, acesta s-a extins cuprinzând tot mai multe judeţe şi va continua să se extindă pe parcursul acestui an.

Astfel, în 2023, el a cuprins 120 de furnizori locali artizanali, cu peste 800 de articole tradiționale, prezenți în 25 de magazine Profi din 21 de localități.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu încheie pe locul 4 la Turneul Final Național

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu a încheiat turneul final național de volei pe locul patru, după un meci...

Știri pe același subiect