13.1 C
Sibiu
duminică, septembrie 25, 2022

Romgaz a finalizat și pus în funcțiune o nouă stație de comprimare gaze naturale

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Statie comprimare Romgaz MediasCel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România, Romga, prin Sucursala Mediaş, a finalizat recent un nou proiect de investiții pentru Staţia de Comprimare Roman, judeţul Neamţ. Investiţia a fost iniţiată în baza unui studiu de evaluare a resurselor geologice şi a performanţelor în exploatare a zăcământului comercial Roman, studiu care a estimat accesul la rezerve suplimentare prin comprimarea gazelor naturale.

banner

Potrivit reprezentanților companiei, noua facilitate de comprimare de pe Structura Roman asigură accesul la un volum de 500 milioane m3 de gaze naturale. În urma testelor efectuate, a fost înregistrat un aport de debit de 176.000 m3/zi, urmând ca acesta să crească pe perioada exploatării.

„Prin finalizarea acestui proiect este compensată scăderea energiei de zăcământ cauzată de depletarea (epuizarea) formaţiunilor productive şi se realizează o creştere a factorului de recuperare. Totodată, se îmbunătăţeşte semnificativ accesul gazelor în Sistemul Naţional de Transport, cu efect pozitiv asupra serviciilor de furnizare şi distribuție a gazelor în zonele aprovizionate din Structura Roman, inclusiv jumătatea nordică a Moldovei”, spun reprezentanții Romgaz Mediaș.

Lucrările au început în luna septembrie 2013, iar nivelul investiţiei s-a ridicat la suma de 57.083.562 lei, mai puţin faţă de suma estimată iniţial, de 58.406.565 lei.

Statie comprimare Romgaz Medias 1

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Ministrul Muncii: Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate...
spot_img

Știri pe același subiect