17.3 C
Sibiu
miercuri, mai 15, 2024

Proiect european pentru prevenirea violenței în școli la Turnu Roșu

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

În săptămâna  9 – 13 septembrie, a avut loc cea de-a treia reuniune de formare și realizare de activități în cadrul proiectului „Metode folositoare pentru a combate violența în școli” (Useful Methods to combat violence in schools), finanțat prin programul Erasmus+ și derulat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu.
De această dată parteneriatul strategic pentru susținerea schimbului de bune practici a avut loc în școala Sakiu rajono Ploksciu mokykla daugiafunkcis centras din localitatea Plokščiai, Lituania.
La această mobilitate au participat profesori din șase țări partenere: România ( țara coordonatoare), Turcia, Grecia, Bulgaria, Italia și Lituania (țara gazdă). Profesorii din fiecare țară parteneră au pregătit prezentări cu activitățile desfășurate în primul an de proiect și au discutat despre cum au simțit și ce schimbări au existat la nivelul școlilor în urma derulării acestui proiect. S-au realizat worksopuri având teme cum ar fi forme ale violenței, tipuri de violență, gestionarea conflictelor în care sunt implicați elevii, metode de combatere a violenței. S-a discutat de implicarea elevilor în activități extrașcolare care să îmbine arta și emoția, s-a vorbit despre atragerea părinților în procesul de gestionare a problemelor copiilor violenți, tocmai pentru o abordare conștientă a acestui aspect.
De la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu au participat profesorii  Mihaela Miron, Marilena Purece , Nela Dudaș  și Ramona Năgăra.
În cele cinci zile s-au atins obiectivele propuse pentru  a treia activitate transnațională de formare pe termen scurt a parteneriatului strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar. Gazdele au organizat activitățile în așa fel încât totul să se desfășoare într-o atmosferă caldă, relaxantă și în același timp profesională.
Următoarea activitate va avea loc în Italia, în luna decembrie 2019. La această activitate vor participa atât profesori cât și elevi din fiecare școală parteneră.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

„Spectacol subacvatic” la Teatrul „Gong” și la Alba Iulia

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă joi, 16 mai, de la ora 18:00, spectacolul „Kunterbunt”, în regia...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect