12.2 C
Sibiu
joi, mai 16, 2024

Proiect european pentru prevenirea violenței în școli, la Turnu Roșu

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Reprezentanții Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Turnu Roșu au participat, în acestă lună, la un proiect Erasmus+ menit să prevină violența în școli.
Elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu au avut ocazia să se familiarizeze cu metodele de prevenire a violenței în scoli. Activitatea a avut loc la școala I. C. Carducci Gramsci din Bagheria, Italia, în săptămâna 9 – 13 decembrie, sub denumirea „Useful Methods To Combat Violence In Schools”. Finanțarea pentru acest demers a venit prin programul Erasmus+. Participanții au fost elevii Maria Vasilica Ababei, Paul Bulai și Cristian Mareș, însoțiți de profesorii Ramona Năgăra, Nela Dudaș și Ionela Deaconu. Această inițiativă a fost a patra activitate a parteneriatului strategic dintre școlile implicate.
La această mobilitate au participat elevi din șase țări partenere: România ( țara coordonatoare), Turcia, Grecia, Lituania, Bulgaria și  Italia (țara gazdă). Elevii coordonați de profesori au participat la workshop-ul cu tema „Cum pot face față violenței în școala mea?”, au realizat o expoziție cu titlul „Pentru o lume mai bună”, și-au prezentat cartea electronică ”Cum mă simt la școală” pregătită de acasă. Ei au participat la ore de sport unde au jucat volei iar la final toți elevii au primit o medalie, au pictat împreună au învățat cântece în engleză și italiană.
„A fost prima dată când am participat la o mobilitate Erasmus+. Ne-au plăcut activitățile desfășurate în școala din Bagheria, ne-am făcut prieteni noi cu care păstrăm legătura pe rețelele de socializare, am cântat, am făcut sport. Suntem încântați și dorim să mai participăm la astfel de proiecte.” Au spus Maria Vasilica Ababei, Paul Bulai, elevi în clasa a X-a și Cristian Mareș, elev în clasa a V-a.
„Consider că proiectele Erasmus+ îi ajută pe elevi să se cunoască, să lege prietenii, să își îmbunătățească limba engleză, să aibă mai multă încredere în ei și în abilitățile lor, să învețe cum să facă față diferitelor situații sociale.”  a remarcat profesor Ramona Năgăra.
Potrivit participanților, în cele cinci zile s-au atins obiectivele propuse. Gazdele au organizat activitățile în așa fel încât totul să se desfășoare într-o atmosferă caldă, relaxantă și în același timp profesională.
Următoarea activitate va avea loc în Grecia, în luna martie  2020. La această activitate vor participa 4 profesori din fiecare școală parteneră.
 
 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: Dramatism total în finala Cupei României. Corvinul câștigă Cupa României, 3-2, la penalty-uri

Finala Cupei României, care s-a disputat la Sibiu, a fost câștigată de Corvinul Hunedoara, 3-2 cu Oțelul, după executarea...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect