16.2 C
Sibiu
vineri, decembrie 1, 2023

„Bravo, ai stil” în educație. Un secretar de stat în Ministerul Educației vrea stiliști de vestimenție în școli

Cele mai citite

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Florin Lixandru, și-ar dori ca școlile să colaboreze cu stiliști de vestimentație pentru a-i învăța pe elevi să se îmbrace decent și cu bun-gust.

Florin Lixandru a vorbit despre acest lucru într-o postare în care apare însoțit de Adina Buzatu, care activează în domeniul modei, scrie educatieprivata.ro.

Practic, Florin Lixandru se referă la promovarea unei culturi vestimentare în rândul elevilor din țară.

„Drumul spre formarea unei culturi vestimentare deseori e anevoios, fiind un proces continuu de asimilare. Cultura vestimentară este o componentă a lumii moderne și merge în paralel cu celelalte culturi.

Promovarea unei culturi vestimentare în rândul elevilor este o idee de proiect ce poate fi aplicată în școli cu sprijinul specialiștilor în domeniu precum Adina Buzatu.

„Omul face haina și nu haina pe om, însă modul în care ne îmbrăcăm spune foarte mult despre noi. A te îmbrăca decent și cu gust, nu e un lucru ușor.

Ca orice alt tip de educație, cultura vestimentară implică anumite aptitudini care pot fi dezvoltate și în școală pe parcursul timpului.

Cunoașterea stilurilor de vestimentație facilitează cultivarea adevăratului simț estetic. Moda ne poate oferi doar indici, însă fiecare individ în parte este cel care decide ce i se potrivește si ce nu ar putea accepta ca stil vestimentar personal”, a scris Florin Lixandru.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sibianul Victor Cornea, calificat în semifinalele probei de dublu la Maia

Perechea româno-austriacă Victor Vlad Cornea/Philipp Oswald s-a calificat, joi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de tenis...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect