16.2 C
Sibiu
vineri, decembrie 1, 2023

FOTO: Polițiștii sibieni, în școlile din județ. Le-au vorbit copiilor despre prevenirea consumului de droguri, tutun, bullying-ul și cyberbullying

Cele mai citite

Săptămâna aceasta, polițiștii sibieni au continuat activitățile educativ-preventive desfășurate în unitățile de învățământ, activități ce au ca scop informarea elevilor și a profesorilor în vederea prevenirii și combaterii cazurilor de delincvență juvenilă, victimizare a minorilor și absenteism școlar.

Au fost desfășurate activități atât în cadrul grupurilor de elevi, cât și în rândul cadrelor didactice, una din temele implementate în cadrul Programului „Școala Altfel” fiind „Prevenirea și reducerea faptelor cu violență, precum și a consumului de droguri, alcool și tutun.”

Astfel, în primele zile ale acestei săptămâni, polițiștii din cadrul structurilor rutiere, de siguranță școlară și prevenirea criminalității au fost prezenți în mai multe școli de pe raza județului Sibiu, la activități participând aproximativ 500 de elevi.

În cadrul lecțiilor desfășurate, au fost abordate teme precum prevenirea delincvenței juvenile, bullying-ul și cyberbullying-ul, răspunderea penală a minorilor, scopul nostru fiind responsabilizarea elevilor cu privire la consecințele deciziilor și comportamentului lor.

De asemenea, școlarilor le-au fost prezentate mai multe categorii de contravenții și infracțiuni, însoțite de exemple punctuale, astfel încât aceștia să poată lua cele mai bune decizii în situații limită.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Un șofer sibian a lovit un microbuz și a fost proiectat într-un cap de pod

Un sibian a ajuns cu mașina într-un cap de pod, vineri dimineața, în urma unui accident produs pe DN...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect