13.1 C
Sibiu
luni, septembrie 26, 2022

Începe BAC-ul de toamnă! Aproape 1.000 de candidați, înscriși în județul Sibiu

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Peste 900 de candidați, absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a din județul Sibiu, vor susține BAc-ul de toamnă, sesiunea 16 august – 3 septembrie 2022.

Marți, 16 august, debutează sesiunea august – septembrie 2022 a examenului național de Bacalaureat. Pentru această sesiune, în județul Sibiu s-au înscris 965 de candidați.
Examenul începe marți, 16 august, cu proba E.a) la limba și literatura română. Miercuri, 17 august, se desfășoară proba E.c) obligatorie a profilului (matematică sau istorie), joi, 18 august, proba E.d) la alegere a profilului și specialității (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie), iar vineri, 19 august, va avea loc proba E.b) la Limba și literatura maternă. Potrivit calendarului Ministerului Educației, în perioada 22 – 29 august se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice și digitale, conform OME nr. 5.151 din 30.08.2021.
Probele scrise pentru examenul național de Bacalaureat 2022, sesiunea august-septembrie, încep la ora 9 și se vor desfășura în trei de centre de examen: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (352 candidați), Colegiul Tehnic Energetic Sibiu (361 candidați) și Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș (252 candidați).
Primele rezultate vor fi comunicate miercuri, 31 august, până la ora 12(în centrele de examen).
Contestațiile pot fi depuse în ziua de 31 august (în intervalul orar 12 – 18). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Potrivit calendarului Ministerului Educației, rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 3 septembrie.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.
Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de matematică.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări, foi volante care nu au aplicate ștampila centrului de examen pe ele, memoratoare, hărți etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete, căști audio etc.).
Pentru vizionarea listei cu centrele de examen în care se vor desfășura probele scrise pentru sesiunea august – septembrie 2022, și unitățile de învățământ arondate acestora, puteți accesa link-ul de mai jos: http://www.isjsb.ro/pesite/CENTRE%20BAC_AUGUST_%20SEPTEMBRIE%20%202022.pdf.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Ministrul Muncii: Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate...
spot_img

Știri pe același subiect